Multiplex Populier watervast wit gegrond

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Populier watervast wit gegrond

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Lichtgewicht plaatmateriaal
  • Buigt minimaal door onder zware belasting
  • Werkt nauwelijks
  • Afgewerkt met grondeer toplaag

Beschrijving

Multiplex Populier watervast wit gegrond platen zijn toe te passen voor veel verschillende projecten. Multiplex Populier watervast, de naam zegt het al, is populierenhout dat watervast verlijmd is. Hierdoor is het een goed alternatief voor het welbekende multiplex Okoumé. Doordat populier snel groeit, hebben deze platen de naam dat ze duurzamer zijn dan multiplex Okoumé platen. Wat wel belangrijk is: populierhout is een zachte houtsoort, daarom is het wel belangrijk deze panelen goed te behandelen wanneer je deze (buiten) in gaat zetten. Een ander voordeel van dit paneel: deze variant is afgewerkt met een primer aan de boven- en onderzijde van het paneel. Hierdoor kan je snel beginnen met schilderen of lakken. De randen zijn niet geprimed, deze hebben nog wat extra aandacht nodig.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)450
UitstralingOnafgewerkt
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm
Type Multiplex
VariantRhinoPrime watervast wit gegrond
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagPopulier
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurWit
GegrondJa
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® gecertificeerd
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Multiplex Populier watervast wit gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde Multiplex Populier watervast wit gegrond gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Populier watervast wit gegrond: wat is het?

Multiplex Populier watervast wit gegrond is de multiplex-variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij multiplex berken, okoumé en hardhout, verlijmd met een watervaste lijm. Multiplex Populier watervast wit gegrond is een multiplex-soort die de duurzaamheid van Berken, Hardhout en Okoumé multiplex overtreft doordat het een snelgroeiende houtsoort is die in een gecertificeerd bos groeit. Daarmee voldoet het aan alle eisen van deze tijd. Dit plaatmateriaal is FSC gecertificeerd, beschikt over CE2+ en een lage Carbon Footprint. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie uitstraling, en het feit dat het goed te bewerken is.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt over het algemeen tot een stabiele plaat, echter kan door temperatuurinvloeden of het loslaten van spanning het paneel kromtrekken. Verder hebben multiplex panelen een fraaie rand. 

Een primer toplaag

Multiplex Populier watervast wit gegrond is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Wel heeft deze variant multiplex, de naam zegt het al, een primer toplaag. Dit is een dunne verflaag die ervoor zorgt dat de zuiging van de verf minder sterk is dan wanneer het materiaal geen primer laag heeft. Het is belangrijk dit plaatmateriaal goed te schuren voordat je deze gaat afwerken. Door het schuren is ontvetten minder belangrijk, maar mogelijk is dit ook nodig. De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen.

Beschikbare diktes van Multiplex Populier watervast wit gegrond

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm en 22 mm.

Bewerken van Multiplex Populier watervast wit gegrond platen

Populier is van zichzelf een zachte plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. Ga je Multiplex Populier watervast wit gegrond buiten inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Populier watervast wit gegrond

Multiplex Populier watervast wit gegrond is zeer geschikt voor projecten als dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen en werkbladen.

Alternatieven voor Multiplex Populier watervast wit gegrond

Is Multiplex Populier watervast wit gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf? Ga dan voor multiplex populier watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2