THX ‘baffle wall’ en een bioscoopzaal voor thuis maken

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ivo

Ivo

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Voor een zelfbouw bioscoop in de kelder heb ik een wand gebouwd waar de luidsprekers (die achter het scherm komen) in verwerkt zitten. Deze is zodanig gebouwd dat je optimaal geluid krijgt voor een bioscoop.

Een geluidswand maken doe je zo!

Op online fora over bioscoop bouw heb ik onderzocht wat erbij komt kijken om een thuis bioscoop te bouwen. THX (van de bioscoop certificering) heeft ooit bedacht dat luidsprekers het beste werken als ze worden ingebouwd in een solide muur. Dit idee heb ik uitgewerkt op een iPad; alles uitgetekend en op basis van de tekening de maatvoering bepaald. Daarna heb ik het geheel opgedeeld in losse onderdelen en alle losse onderdelen op de website van OPMAATZAGEN.nl ingevoerd. Tenslotte alles volgens eigen tekening in elkaar gezet, afgewerkt en geschilderd. Het hele raamwerk en de MDF afwerking komt van OPMAATZAGEN.nl. De gipsplaten en het schuim heb ik elders geregeld.

Bioscoop wand op maat

4,0m breed, 2m60,0 hoog en ca. 60,0 cm diep.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ivo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 351,45


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken