Zelf knieschotten maken voor zolder van MDF gegrond, door Arnout

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Arnout

Arnout

NL

Makkelijk

2 minuten

Arnout laat in dit DIY project zien hoe hij zelf knieschotten heeft gemaakt voor zijn zolder. Voor deze klus bestelde hij MDF gegrond panelen op maat. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Arnout

We hebben 2 dakkapellen laten plaatsen op onze zolder. Om van alle ruimte optimaal gebruik te maken hebben wij onder de schuine delen knieschotten gemaakt. We wilden een eenvoudig systeem wat ons niet teveel tijd koste om te maken en te plaatsen, aangezien we alle werkzaamheden 's avonds en in het weekend moesten doen vanwege werk en onze kinderen. Omdat we zelf niet het gereedschap hebben om dit te zagen, hebben we besloten dit op maat te bestellen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na het plaatsen van de dakkapellen hebben we het resterende dak geïsoleerd. Hierna hebben we het frame gemaakt voor de vensterbanken en knieschotten. Omdat de dakkapellen maximaal zijn wat was toegestaan hebben we gekozen voor knieschotten met uitneembare luiken welke met magneten vast zitten. Het frame heb ik exact opgemeten en uitgetekend, zodat ik de platen mooi op maat kon bestellen. Hierdoor was het plaatsen een fluitje van een cent. Dit scheelde ons een hoop zaagwerk.

Afmetingen van mijn DIY project

circa 300,0 x 92,0 cm
circa 150,0 x 92,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arnout en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 212,13


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken