Een zelfgemaakte kast op maat rondom de trap, door Djurre

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

D

D

NL

Gemiddeld

2 minuten

Djurre laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een mooie kast op maat heeft gemaakt rondom zijn trap op zolder. Voor deze klus heeft hij MDF blank panelen op maat besteld. Zodat hij direct kon starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Djurre

Op de zolder hebben wij een kast gebouwd die om de trap heen staat. Op deze manier functioneert de kast ook als barrière om het trapgat. Voor deze kast hebben we rechthoekige vakken gebruikt. Hiervoor hebben we lange planken laten zagen en een groot aantal korte kleine planken voor de verticale elementen. Tenslotte hebben we gekozen om later ook de achterkant van de kast (aan de trap kant) dicht te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze open te houden.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb de maten zeer precies gemeten en vervolgens uitgetekend op de computer in CAD software om de planken precies in elkaar te zetten. De lange planken gebruik je liggend en de korte planken staand. Voor het in elkaar zetten hebben wij naast schroeven ook deuvels gebruikt voor extra stevigheid maar dit is wellicht niet nodig. Meet de buitenmaten van het trapgat en gebruik dit voor de lengte van de liggende planken. besluit vervolgens hoe hoog je de vakken wilt maken en hoeveel vakken je wilt hebben. Gebruik deze maat voor de staande plankjes. Vervolgens is het een kwestie van een de plankjes precies op de juiste afstanden op de liggende plank zetten en deze doormiddel van lijm/deuvel/schroeven vast te zetten.

Afmetingen van mijn DIY project

Buitenmaten zijn 210,0 cm bij 134,0 cm. De hoogte is 102,0cm. 

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van D en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 337,05


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken