Een zelf gemaakte boekenkast voor op zolder onder een schuin dak, door Richard

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Richard

Richard

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Richard

Een boekenkast voor in de chillkamer op zolder. De onderste kasten zijn van ikea. Daar bovenop staat de boekenkast gemaakt van populieren multiplex. Het was altijd een uitdaging om een goede plek te vinden voor de boeken. Doordat we het zelf getekend hebben, passen ook grotere boeken in de kast. Ik had het ontwerp eerder getekend op een andere site voor kasten op maat gemaakt. Door het zelf te maken, heb je meer vrijheid en wordt het helemaal zoals ik zelf wil.

Hoe ik dit project gemaakt heb

In sketchUp heb ik de kast getekend. Met een Lamello lamellenvrees heb ik de koekjes op de juiste plek erin gemaakt. Per segment heb ik de kast in elkaar gelijmd met grote lijmklemmen. De planken liggen iets verdiept, waardoor het een mooiere uitstraling krijgt. De bovenkanten heb ik met hoekjes aan de muur bevestigd, zodat de kast niet naar voren kan vallen. Nadat ik de kast afgelakt had, konden de boeken uit hun krat in een echte kast staan.

Afmetingen van mijn DIY project

De ene kast is 200,0 cm breed, de kleine is 80,0 cm breed. Het hoogste punt is 275,0 cm. Dit is hoger dan de langste plank die je van mijn gekozen materiaal kunt bestellen, dus die plank heb ik verlengd.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Richard en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 559,06


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken