Zelf een roomdivider op maat maken van MDF en Mahonie, door Alex

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Alex

Alex

NL

Gemiddeld

2 minuten

Alex heeft zelf een roomdivider op maat gemaakt. Hij heeft voor dit project op maat gezaagd MDF gebruikt. In dit project laat Alex zien hoe hij de roomdivider zelf op maat heeft gemaakt en wat het eindresultaat is gewoorden. 

Omschrijving door Alex

Een roomdivider. De divider bestaat uit drie onderdelen:
- een hoge kast van MDF van 222,0 cm hoog, 53,3cm breed en 50,0 cm diep. De hoge kast heeft vijf inlegplanken. De middelste plank is voor de stevigheid vastgezet.
- een liggende kast van MDF van 45,0 cm hoog, 160,0 cm breed en 50,0 cm diep. De liggende kast heeft drie uitrijdbare kisten.
- een rek gemaakt van mahonie hout van 222,0 cm hoog en 106,0 cm breed. De frontjes van de deur van de hoge kast en de kisten zijn gemaakt van een basisplaat van 12mm met daarop 9mm delen gelijmd. In de hoge kast zijn verder nog twee nisjes verwerkt zodat de achterkant van de kast wat speelser wordt. Daarin zijn twee ledstrips verwerkt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

De drie onderdelen zijn losgemaakt en later op elkaar bevestigd. De hoge kast en de liggende kast zijn in elkaar geschroefd en gelijmd. De liggende kast is aan de voorzijde nog voorzien van een aluminium strip voor de stevigheid. De schroefgaten zijn met twee componenten vuller gedicht. De kasten zijn met vier verzonken bouten aan elkaar vastgezet en daarna met vier schroeven in de muur gezet. Voor wat betreft het rek van mahonie hout: deze is op drie plaatsen voorzien van een draadeind met daaromheen telkens een afstandhouder van 2.5 cm om overal dezelfde tussenlengtes te hebben. Aan de boven en de onderkant is het rek op een horizontale lat gespijkerd en gelijmd. De kisten voor de liggende kast hebben vier wieltjes die onder het frontje vallen, zodat ze niet opvallen.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

268,0 cm hoog
160,0 cm breed

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Alex en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 503,89


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken