Een zelf gemaakte roomdivider van eiken stroken op maat, door Marco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marco

Marco

NL

Makkelijk

2 minuten

Marco laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een unieke maatwerk roomdivider heeft gemaakt. Voor dit project heeft hij stroken eiken A/B 40mm besteld. Zo kan hij direct met zijn project aan de slag. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Marco

Om meer ruimte te creëren in onze woonkamer hebben we lang zitten puzzelen hoe we de piano een praktische plek konden geven zonder dat deze zo bepalend bleef voor de inrichting. Op z’n nieuwe plek stak de piano echter voorbij de muur wat esthetisch niet zo mooi was. Dit hebben we nu opgelost door een room divider te maken van eikenhout.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hebben eerst op verschillende plekken de hoogte van het plafond opgemeten en vervolgens zitten puzzelen wat een mooie dikte en breedte zou zijn voor de staanders. Omdat we geen geschikte standaard maat eikenhouten balken konden vinden die geschikt waren voor binnen gebruik - en hoog genoeg waren voor ons plafond van 280cm - hebben we een 4cm dik paneel in balken laten zagen. Nadat deze bezorgd waren hebben we ze geschuurd en gelakt. Daarna de maten uitgemeten, gaten geboord in het plafond en deuvels aan de bovenzijde in de balken gezet. Vervolgens met hitack kit de balken geplaatst. De onderzijde staat vast met dubbelzijdig tape om de vloer niet permanent te beschadigen.

Afmetingen van mijn DIY project

De room dividers zijn 280,0 x 50,0 x 8,0 cm en 280,0 x 38,0 x 8,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 499,74


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken