Een zelfgemaakte roomdividerkast van MDF met Ikea kasten als basis, door Arjan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

A.J.

A.J.

NL

Gemiddeld

2 minuten

Zelf een roomdivider maken is een leuk project! Arjan laat zien hoe hij dit slim heeft aangepakt. Door Ikea kasten als basis te gebruiken en gezaagd MDF online te bestellen kan hij vrijwel direct aan de slag. Het resultaat is een prachtige op maat gemaakte roomdividerkast die mooi staat in de woonkamer. 

Omschrijving van Arjan

Een roomdivider kast gemaakt van op maat gezaagd MDF dit met een binnenwerk van standaard Ikea kasten. En deurtjes met inboorscharnieren zonder veer en drukbeslag.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerste hebben we de Ikea kasten gehaald en in elkaar gezet. Toen de kasten gekoppeld zodat het binnenwerk in elkaar stond. Dit maakt het opmeten van de ombouw makkelijker en voorkomt dat we rekenfouten maakten. Toen hebben we het MDF opgemeten en besteld. Toen het MDF geleverd was begonnen met de hoek uit de achterwand te zagen. Daarna hebben we de ombouw in elkaar geschroefd doormiddel van pocket hole verbindingen. Dit omdat we zo geen schroeven zichtbaar hadden aan de buitenkant die we later weer moesten plamuren en dus aan de buitenkant mooi glad MDF hielden. Nadat de ombouw gemaakt is deze geschuurd, gegrond en geschilderd. Deuren voorzien van de inboorscharnieren en het druk beslag

Afmetingen van mijn DIY project

Lengte 205,0 cm
Hoogte 85,0 cm
Diepte 40,5 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van A.J. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 178,22


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken