Thuiswinkel Waarborg

Een zelfgemaakte roomdivider met sfeerhaard, door Adrie

Een zelfgemaakte roomdivider met sfeerhaard, door Adrie
Een zelfgemaakte roomdivider met sfeerhaard, door Adrie
Een zelfgemaakte roomdivider met sfeerhaard, door Adrie
Een zelfgemaakte roomdivider met sfeerhaard, door Adrie

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

In dit project laat Adrie zien dat je met wat inspiratie zelf relatief eenvoudig hele mooie projecten kunt realiseren. Zo heeft hij een slimme oplossing bedacht voor het aanbrengen van een fraaie scheidig in zijn woonkamer. Hij heeft een roomdivider gecombineerd met een sfeerhaard. De basis hiervoor heeft hij gemaakt van op maat gezaagde MDF panelen. 

Omschrijving van Adrie

Om in onze kamer enigszins een optische scheiding aan te brengen tussen eetgedeelte en zitgedeelte heb ik een roomdivider met sfeerhaard gemaakt. Dit vonden we een mooiere oplossing dan het plaatsen van een stukje wand.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst flink wat rondgekeken en gegoogled voor ik aan het project begon. We hebben diverse winkels bezocht om de nodige inspiratie op te doen. Een bezoek aan een sfeerhaarden shop gaf ons echter onverwacht de doorslag voor het uiteindelijke ontwerp. Voor ons waren het dus twee vliegen in een klap. Een roomdivider én een mooie plek voor een sfeerhaard! Het probleem was wel dat door de dubbele U-vorm ik veel afval zou gaan krijgen omdat ik die vorm uit een plaat zou moeten zagen. Maar aangezien deze handige zaagservice werkelijk superstrak zaagwerk levert durfde ik het aan alles op te bouwen uit allemaal losse stukjes MDF. Dus geen afval en bovendien kon ik voor de versterking van de binnenkant nog wat restmateriaal van vorige projecten gebruiken. Uiteindelijk hoefde ik vanwege de strakke zaaglijnen maar weinig te plamuren. Een naadloos oppervlak was het resultaat.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte 115,0 cm
Breedte 90,0 cm
Diepte 23,0 cm

Mijn kluservaring

Zoals ik al in mijn projectbeschrijving zei, jullie leveren werkelijk ongekend strak zaagwerk. Het zaagwerk is zo goed dat je zelfs de naden met weinig plamuurwerk strak krijgt. Voor mij geen ritjes meer naar de bouwmarkt maar gewoon alles online bestellen!

Wat anderen met MDF maakten