Roomdivider om een piano heen van MDF, door Koos

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Ik heb van MDF-platen een roomdivider gemaakt die precies om de piano heen past. Let op! Want piano's heb je in alle vormen en maten!

Een eigen ontwerp maken en laten zagen

Door een goed ontwerp te maken (met mijn vrouw) kon ik eenvoudig plank voor plank invoeren in het systeem van OPMAATZAGEN.nl. Omdat er op de millimeter nauwkeurig wordt gezaagd, is het van groots belang de maten ook op millimeter nauwkeurigheid op te geven. Let er bijvoorbeeld op dat je gebruik maakt van een geijkte rolmaat tijdens het meten en dat je soms een plankdikte extra lengte nodig hebt. Ik heb ervoor gekozen om zoveel als mogelijk in verstek te (laten) zagen. Dat maakt de constructie extra stevig.

Vervolgens heb ik met deuvels en bruisende houtlijm de verbindingen gemaakt. Hier en daar zit een schroefje voor de extra stevigheid.

Tip van Koos: Denk goed na! Maak eerst een goed ontwerp!! Meet 2x en controleer!!!

Een roomdivider op maat

breedte: 1500mm
hoogte: 1850mm
diepte: 350mm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken