Vakkenkast met boekenkast, door Peter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Peter

Peter

NL

Gemiddeld

2 minuten

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Ik had een middelhoge vakkenkast nodig met een hoog stuk aan de zijkant om de kamer op te breken, de deur te verbergen van het zicht, maar wel het licht door te laten. Ik heb toen een bestaand ontwerp 'steigerhouten vakkenkast' aangepast naar eigen wens.

De vakken zijn 37x37 cm, omdat dit makkelijk rekent (een plank is 3,0 cm, dus steeds 40,0 cm in totaal), maar ook omdat de meeste bakken ~ 33,0x33,0x33,0 cm zijn dus heb je genoeg ruimte hiervoor met speling voor de balken in de hoeken van de vakkenkast.

Ik heb nog wat balken van 3x3 cm gekocht en in stukken laten zagen van 30,0 cm á 6st, 25,0 cm á 6st, en 20,0 cm á 6st, om de vakkenkast onder en bovenin makkelijker en steviger vast te kunnen schroeven (de latjes van 18x30 mm waren me iets te smal). Deze vervangen dus de 18x30 mm latten van die lengtes.
Ook de achterkant van de boekenkast die je op de vakkenkast kan zetten, bleek iets te breed berekend te zijn, maar de breedte van steigerhout kan je niet echt voorspellen, dus hier nog een lat van 1 cm tussen gezet aan de achterkant (gelukkig had ik nog wat hout over). Hier zou je eventueel een gat onderin over kunnen laten voor stroom oid (zoals bij mijn koffie apparaat)

Bijgevoegd ook het ontwerp, hier wat korte instructies:
Voor de vakkenkast:
Eerst de muren met de balken en latten op de juiste afstanden in elkaar zetten, dan op de bovenkant schroeven, en dan de onderste planken ook vastzetten. Zorg dat je tijdens dit vastschroeven de plankjes alvast in de kast zet, zodat je hem zo strak mogelijk vast kan zetten (maar niet zo strak dat de laden net niet meer passen).

Voor de boekenkast:
Om bovenin geen balk te zien moet je eerst de ene helft muur/achterkant/bovenkant in elkaar schroeven, en dan dit aan elkaar zetten. Let hier ook weer op de plankjes, dat deze niet te strak komen te zitten. Ik heb de onderkant van de achterste 2 planken ook met een latje aan elkaar vastgezet.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken