Pssst, het is bijna Vaderdag…

14 januari 2019

Zelf een Vaderdag cadeau maken? Met behulp van dit stappenplan maak je zelf eenvoudig een vaderdagcadeau!

Ga direct naar:

Verras hem met een zelfgemaakt Vaderdagkistje!

Op 17 juni is het vaderdag. Het is een fantastische dag voor een lief gebaar! De man die álles kan verdient meer dan een paar vrolijke sokken of een nieuwe stropdas. Toch? Daarom maakten wij een mooie klus die elke volwassene, eventueel met kinderen, kan uitvoeren. Wij zagen het materiaal op maat, zodat jij het kistje alleen nog in elkaar hoeft te schroeven, persoonlijk kunt vullen én geven. Met gepaste trots natuurlijk! De benodigdheden staan klaar in de winkelmand.

Zo doe je het handig zelf:

Al het materiaal hebben wij alvast op de mm nauwkeurig gezaagd. Aan jou de taak om het in elkaar te zetten. Volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus. Zet de plankjes van het kistje alvast tegen elkaar, zodat je ziet hoe het gemonteerd kan worden.

Stap 2:

Bevestig de plankjes eerst met houtlijm aan elkaar en laat het even goed drogen. Teveel aan houtlijm kun je eenvoudig verwijderen met een vochtige doek. 

Stap 3:

Voor wat extra stevigheid kun je het kistje in elkaar schroeven. Boor de schroefgaten even voor met een houtboortje van 2 mm. Je kunt ervoor kiezen om de schroefgaatjes te verzinken zodat de schroeven straks minder opvallen. Schroef het kistje vervolgens voorzichtig in elkaar om splijten van het hout te voorkomen.

Stap 4:

Schuur de kopse kanten van het kistje licht op, verwijder het stof en schilder ze gelijkmatig met schoolbordverf. Wij gebruikten hiervoor een kleine verfroller. Wees voorzichtig met schilderen bij de randen, zodat je geen verf morst op de zijkant van het kistje. Laat de verf 4 uur drogen.

 

Stap 5:

Klaar! Schrijf met krijt een leuke boodschap op de kopse kant van het kistje of laat je kind(eren) een mooie tekening maken.

Dit heb je nodig:

Op maat gezaagd:

  • Kopse kanten: 2x Multiplex Interieur Populier 12mm: 17,5 x 30 cm (vorm: Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken, diepte: 6 cm)
  • Zijkanten: 2x Multiplex Interieur Populier 12mm: 21 x 10 cm
  • Onderkant: 1x Multiplex Interieur Populier 12mm: 21 x 15,1 cm
  • Handvat: 1x Multiplex Interieur Populier 12mm: 21 x 3 cm

 

 

Direct bestellen? Klik hier!

Overige benodigdheden:

Gereedschap:

Materiaalkosten

Klik op de groene button om vrijblijvend de materiaalkosten te zien.
Je kunt er ook voor kiezen om het materiaal op te halen bij de zagerij in Veenendaal, dan betaal je geen verzendkosten.

Ja, ik wil het materiaal bestellen!

Een vaderdagkistje vol met cadeaus

Nu het kistje klaar is, kun je de persoonlijke inhoud bepalen. Vul het kistje met het lekkers of de spullen waar jouw vader van houdt! Om je op weg te helpen hebben wij alvast wat ideetjes verzameld.

BBQ-pakket

Met de zomer in aantocht is een BBQ-pakket altijd een goed idee! Vul daarom jouw kistje met alles wat je nodig hebt bij het barbecueën. Een spatel, tang en peper- en zoutmolen mogen daar natuurlijk niet uit ontbreken! Drinkt papa graag een biertje bij de BBQ? Monteer dan een flesopener aan de kopse kant van het kistje.

Je kunt ook een Bourgondisch bierpakket samenstellen! Verzamel 6 van de lekkerste (speciaal)biertjes en, om het feest compleet te maken, kun je er een heerlijke verzameling aan borrelhapjes aan toevoegen. Een blokje kaas en een stukje worst zijn natuurlijk tijdloze klassiekers, maar dadels en olijven zijn heerlijke vegetarische alternatieven!

Voor de papa die alles kan maken

Is jouw man, vriend of vader een échte klusser? Verwen hem dan met een kistje in klusthema. Klus accessoires heeft hij tenslotte nooit genoeg!

 

Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Stuur jij ons foto’s van het eindresultaat? Vinden we leuk!