Houten kisten t.b.v. transport schaalmodellen, door Marcel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marcel

Marcel

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Om mijn op afstand bestuurbare schaalmodellen veilig mee te kunnen nemen naar evenementen heb ik houten kisten gemaakt van multiplex, voor ieder model een kist op maat.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Omdat de ruimte in mijn auto niet onbeperkt is, heb ik besloten om kisten op maat te maken van multiplex. Hierbij ben ik uitgegaan van de buitenmaat van ieder model en heb ik de dikte van het zachte schuimmateriaal opgeteld, inclusief wat marge om het model fatsoenlijk in en uit de kist te halen. In Excel heb ik een rekensheet gemaakt dat op basis van de gewenste binnenmaat van de kist en de plaatdikte voor boven/onderkant, zijkanten en kopse kanten de gewenste buitenmaat van ieder onderdeel berekent. Hiermee verkreeg ik op eenvoudige manier een consistente bestellijst, waarmee een bestelling bij OPMAATZAGEN.nl snel geregeld was. Voor het hang- en sluitwerk heb ik gekozen voor scharnieren, handgrepen en sluitingen die ook worden toegepast voor flightcases. Dit is met speciale geribbelde popnagels voor hout vastgezet. Ik ben blij met de kwaliteit van het hout en het eindresultaat.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De kisten zijn op maat, per model afwijkend.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marcel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

20 items in totaal

€ 366,76


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken