• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Betuwemix Timmerpaneel

Betuwemix Timmerpaneel

Betuwemix Timmerpaneel
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Gemixt massief hout opgebouwd uit vallend lange gevingerlaste delen

Betuwemix is een massieve plaat opgebouwd uit gemixte fruit houtsoorten. De samenstelling van de massieve plaat is zorgvuldig gesorteerd op tekening, kleur en krimp coëfficiënt. Dit creëert een unieke uitstraling die je enkel met gemixte fruit houtsoorten krijgt. De massief betuwemix panelen in ons assortiment zijn van hoogwaardige (A/B) kwaliteit. Hierdoor is het geschikt voor diverse zicht toepassingen binnenshuis zoals tafels, koven, displays en meubelafwerking.

Massief Betuwemix plaatmateriaal

Massieve platen opgebouwd uit Betuwemix fruithout bevatting weinig tot geen noesten. De verschillende houtsoorten kunnen bij blootstelling aan daglicht verkleuren. Wanneer je het paneel schuurt zal de originele kleur terugkeren, dit is sterk aan te raden voordat je het paneel gaat afwerken met een beits, lak of olie. Betuwemix, de naam zegt het al, is een mix van fruit houtsoorten. Er zit zowel licht als donker hout in verwerkt, wat voor een uitzonderlijke uitstraling zorgt. De tekening op de houtsoorten heeft een rechte, soms golvende draad en een fijne nerf. Om tot een massief houten mix plaat te komen worden er kleine plankjes gezaagd van het hout (lamellen), deze worden vervolgens gevingerlast verlijmd. Vingerlassen houdt in dat er aan de uiteinden van de lamellen een figuur wordt gefreesd zodat de lamellen stevig verlijmd kunnen worden. Het resultaat is een massief houten plaat die zichtbaar is opgebouwd uit meerdere kleine plankjes. Deze lamellen lopen in de lengterichting van de plaat. Een massieve plaat van Betuwemix hout wordt ook wel een meubel- of timmerpaneel genoemd.

Betuwemix platen met A/B zichtkwaliteit

Betuwemix platen leveren we enkel in A/B kwaliteit. A/B beschrijft het uiterlijk van de plaat en heeft dus niets te maken met de constructieve kracht van het materiaal. De term A/B betekent dat de bovenkant van de plaat zichtkwaliteit A heeft en de onderkant zichtkwaliteit B. Dit betekent dat de bovenkant bijna geheel noestvrij is. Incidenteel kan er hier en daar een kleine noest zitten, maar die is dan niet groter dan 4 millimeter. De onderkant heeft zichtkwaliteit B en kan dus een wat grover uiterlijk hebben. Hier zijn noesten van maximaal 7 millimeter toegestaan.

Eigenschappen

Betuwemix massieve platen zijn opgebouwd uit houten lamellen van verschillende fruitbomen. Fruithoutsoorten zijn relatief hard. Hierdoor zijn deze platen stootvast en bij uitstek geschikt voor tafels, koven of displays. Wel kan het hout bij blootstelling aan daglicht verkleuren. Eenmaal in huis is het dus erg belangrijk om dit plaatmateriaal goed te behandelen. Schuur de plaat met een fijne korrel, minimaal 180, zodat de originele kleur van het hout tevoorschijn komt alvorens de plaat met een lak, beits of olie afgewerkt wordt. Op deze manier wordt de plaat de 'eyecatcher' van de ruimte. Lees onze 3 tips om goed voorbereid aan de slag te gaan. Contact met koper, ijzer of messing kan het hout verkleuren. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je metaal wilt verbinden. Betuwemix hout is niet duurzaam, het is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis.

Gevingerlaste lamellen, wat is dat?

Panelen van massief hout kunnen uit meerdere houten planken, ook wel lamellen genoemd, bestaan die met elkaar worden verlijmd. Dit wordt doorgaans op twee manieren gedaan: doorgaand of gevingerlast. Dit Betuwemix paneel is gemaakt van gevingerlaste lamellen. Deze gevingerlaste lamellen vallen in elkaar waardoor je een stevige plaat krijgt; steviger dan doorgaande lamellen die enkel aan elkaar verlijmd zijn. Betuwemix hout gemaakt van gevingerlaste lamellen is een duurzame manier van houtgebruik doordat veel hout vanuit de stam hergebruikt kan worden, wat voor een hoog rendement zorgt.

Betuwemix bewerken

Betuwemix hout zijn relatief harde platen. Het splintert niet. Wil je Betuwemix bevestigen met nagels of schroeven? Dan is voorboren noodzakelijk. Het oliën van deze houtsoort is in de eerste plaats aan te raden als afwerklaag. Dit om het hout goed te beschermen tegen vetvlekken en slijtage. Als bijkomend voordeel geeft een mooie olie afwerking het hout een schitterende diepe warme kleur waarbij diverse kleurtonen zichtbaar worden. Meer informatie? Lees deze 3 tips om goed voorbereid aan de slag te gaan met massieve panelen.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Timmerpanelen
Variant
Betuwemix Timmerpaneel
Dikte
19 mm
Kleur
Rood (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
FSC® 100%
Plaat opbouw
Gevingerlaste lamellen
Type toplaag
Massief
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
Door en door
Uitstraling
Natuurlijk
Zichtkwaliteit
A/B
Plus en minpunten
 • Gemixte eigenschappen
 • Kleurrijke uitstraling
 • Bevat weinig tot geen noesten
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Natuurlijk hout; kan kromtrekken
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Oppassen met ijzer, kan verkleuren
Toepassingen
 • Meubels
 • Interieur
 • Tafels
 • Betimmering
 • Ombouw