MDF Zandgrijs

Thuiswinkel waarborg
MDF Zandgrijs
MDF Zandgrijs
MDF Zandgrijs

Configureer MDF Zandgrijs

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

790

Uitstraling

Onafgewerkt

Merk

Innovus

Dikte

19 mm

Type

MDF

Variant

MDF Zandgrijs

Toepassing

Binnen

Gegrond

Nee

Keurmerk

FSC® mix

Type toplaag

Onafgewerkt

Toplaag

Door en door

Belangrijke informatie

 • Splintert niet
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Hard en gebruiksklaar oppervlak
 • Unieke textuur
 • Door en door zandgrijs gekleurd
 • Enkel nog af te lakken

Beschrijving

MDF Zandgrijs is een onbehandelde gekleurde MDF soort. De plaat bestaat uit houtvezels die samen met een zandgrijze pigment onder hoge druk zijn samengeperst. Het materiaal is dan ook door-en-door gekleurd. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het is belangrijk om voor het lakken het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)790
UitstralingOnafgewerkt
MerkInnovus
Dikte19 mm
Type MDF
VariantMDF Zandgrijs
ToepassingBinnen
GegrondNee
KeurmerkFSC® mix
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

Toepassingen

 • Wanden
 • Meubilair
 • Betimmering
 • Deuren
 • Ombouw
 • Decoratie
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF Zandgrijs platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Zandgrijs gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'cirkel' in de productconfigurator, of ga voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Zandgrijs: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF Zandgrijs is een gekleurde MDF-variant en wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken en monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn zandgrijze kleur en vezelachtige structuur. Doordat de houtvezels van MDF Zandgrijs tijdens het productieproces verrijkt worden met een pigment blijf je de houtvezels zien. Dit zorgt voor een uniek uiterlijk. MDF Zandgrijs is ook een geschikte keuze wanneer je jouw project wilt afwerken door het (deels) te beplakken met bijvoorbeeld behang, door het ietwat grove oppervlakte hecht dit goed. Wil je MDF voor zichtwerk inzetten? Dan moet het nog afgewerkt worden met bijvoorbeeld een blanke lak.

MDF Zandgrijs is zowel een decoratieve als constructieve plaat. Dat betekent dat je het plaatmateriaal enkel nog af hoeft te lakken voor gebruik.

Beschikbare diktes MDF Zandgrijs

Bij ons bestel je MDF Zandgrijs op maat van hoge kwaliteit. MDF Zandgrijs is beschikbaar in een dikte van 19 mm.

Bewerken van MDF Zandgrijs platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het MDF Zandgrijs gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het MDF heeft een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is MDF Zandgrijs alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF Zandgrijs lakken? Dan is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen. Dit doe je door de plaat eerst te schuren, vervolgens een mengsel van wat stof van het schuren te mengen met vulmiddel. Zo krijgt het vulmiddel de kleur van de plaat. Schuur en lak het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen van MDF Zandgrijs

Je kiest voor MDF Zandgrijs als je een interieurproject wilt maken in een zandgrijze kleur. De keuze om de textuur van MDF Zandgrijs zichtbaar te houden zit hem vooral in de kenmerkende MDF-houtvezelstructuur die dankzij het productieproces voor een unieke textuur zorgt. Zo heb je de voordelen van een zandgrijze kleur met kenmerkende zichtbare textuur van MDF. Door deze unieke gekleurde uitstraling is MDF Zandgrijs een geschikte keuze voor het decoreren van slaapkamers en kinderkamers, maar ook voor sportzalen, winkeletalages en kantoren. De gekleurde uitstraling zorgt voor een levendige basis waarmee MDF Zandgrijs in jouw klusproject een unieke indruk achter laat.

Alternatieven voor MDF Zandgrijs platen 

Is MDF Zandgrijs toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplexMDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet