Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Brandvertragend Zwart

MDF Brandvertragend Zwart

MDF Brandvertragend Zwart
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven
Vergelijkbare producten
MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend
Voorkomt snelle verspreiding van vlam ontwikkeling
Vanaf 65,52/m2
MDF Zwart V313
MDF Zwart V313
Zwart gekleurd MDF met vochtwerende eigenschappen
Vanaf 27,51/m2
Andere houtsoorten

Zwart en brandvertragend

Je kiest voor MDF Zwart Brandvertragend wanneer je een decoratief project wilt maken in een donkere kleur, waarbij het materiaal brandvertragend moet zijn. Het afwerken in de juiste kleur kost weinig tijd, omdat de plaat al de juiste kleur heeft. Je gebruikt MDF Zwart Brandvertragend bij klussen waar een verminderde vuur reactie, vlamverspreiding of rookontwikkeling vereist zijn. Bijvoorbeeld bij deuren, scheidingswanden en interieurinrichtingen.

Wat is MDF precies?

MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. De houtvezels zijn gemengd met een zwart pigment, waardoor de plaat door en door zwart is. Door de toevoeging van speciale zouten is het materiaal ook brandvertragend. MDF Zwart Brandvertragend draagt de Europese vuur reactie classificatie B, wat betekent dat het een opmerkelijk vertraagde verbranding heeft en niet bijdraagt tot vlamverspreiding. Door het productieproces is MDF een sterk plaatmateriaal. Het heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. Omdat het een zuigende werking heeft, is het alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Het bewerken van MDF

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Omdat MDF Zwart al de juiste kleur heeft is gronden in principe niet meer nodig en kun je direct aan de slag met (transparante) lak. Voor een dekkend resultaat is het wel aan te raden om het materiaal eerst te behandelen met een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt verminderd en de lak beter hecht. Om de brandwerende eigenschappen te behouden is het goed om bij het afwerken te kiezen voor producten (verf bijvoorbeeld) met dezelfde brandwerende eigenschappen als het materiaal.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Variant
MDF Brandvertragend Zwart
Dikte
12 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm
Kleur
Zwart / Grijs
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
0
Max. breedte (mm)
0
Keurmerk
70% PEFC
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
Door en door
Merk
Spanolux®
Plus en minpunten
 • Door en door zwart
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Splintert niet
 • Niet geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden
 • Sterk zuigende werking
Toepassingen
 • Interieurbouw
 • Deuren
 • Scheidingswanden