Zelfgemaakte schoenenkast van blank MDF, door Max

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Max

Max

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Max

Een eenvoudige schoenenkast op maat gemaakt om in onze gang te passen zonder de instap naar de trap te belemmeren. Uitgevoerd met een neergaande klep zodat het goed toegankelijk blijft. Aan de binnenkant zijn er 2 keer 2 vakken voor schoenen waarvan de hoogte te veranderen is. In totaal is er ruimte voor ongeveer 8 paar schoenen en daarnaast is er een kleine ruimte voor boodschappen tassen en andere kleine accessoires. Het geheel in wit afgelakt ziet er erg strak uit.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Van de op maat gezaagde planken heb ik een eenvoudige kast gemaakt. Omdat ik wil dat er geen zichtbare naden zijn, heb ik alle buitenhoeken in verstek laten zagen, alsook die van de neergaande klep aan de voorkant. De verbindingen heb ik verlijmd en ik heb her en der in de hoeken kleine balkjes aangebracht die ook verlijmd zijn en tevens vastgeschroefd om extra stevigheid te bieden. De twee verticale dividers zijn daarna geplaatst, rondom verlijmd en aan de achterkant en onderkant ook verstevigd met schroeven. Dit alles maakt een zeer stevige kast. Van wat resthout heb ik enkele plankleggers gemaakt, zodat de planken afhankelijk van de schoenen kunnen worden aangepast.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte: 90,0 cm
Diepte: 38,4 cm
Hoogte: 45,6 cm (exclusief poten)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Max en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 98,79


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken