Zelfgemaakte koof van MDF rondom de afzuigkap, door Marco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marco

Marco

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Het projectje betreft een koof om een plafond unit afzuigkap in te maken boven een kookeiland. Met op de kopse kant een koofje voor wat kookboeken e.d.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Alles in verstek laten zagen voor een strakke afwerking en MDF lakdraag gebruikt zodat ik dat direct kon sauzen met dezelfde latex als op de muren en plafond. De onderplaat is 22mm dik, dit was nodig voor de afzuigkap de rest zo licht mogelijk gehouden van 9mm. Achteraf had ik dit iets dikker willen nemen.

Op de kopse kant gat uitgezaagd voor het nisje (2). Het nisje zelf (3,4) vervolgens gemaakt van restmateriaal wat ik over had van de uitsparing die ik moest maken voor de afzuigkap (6). Nisje helemaal goed laten aansluiten op de kopse kant plaat door glad te schuren. (5) Met behulp van tape alles in elkaar gelijmd (6,7), vervolgens verstevigd met balkjes. Na overleg afzuigkap fabrikant bleek de afzuigkap toch wat hoger te kunnen dus is er 20 cm van de bovenkant afgegaan. (8e ) Grote vlakken nog wat stijver gemaakt door er balkjes op te schroeven, dit om de klankkast werking op te heffen. Hierom en om het grote gewicht (40kg afzuigkap, 20kg nisje met boeken en beeldje) had ik liever wat dikkere wanden gebruikt. Maar door verstevigen is het ook gelukt. Geheel aan het plafond bevestigd (9e ) eerst zonder koof ivm gewicht, koof er weer in geschroefd. Alles geplamuurd en 3 keer gesausd. Afzuigkap en spotje erin gemonteerd (10). Eindresultaat (1).

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

120,0 x 70,0 x 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 176,49


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken