Zelfgemaakte koof van MDF met spots en LED strips, door Max

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

M.S.

M.S.

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Altijd al een koof gewild in de woonkamer met HUE spots en LED-strips om de verlichting geheel naar wens op intensiteit en kleur in te kunnen stellen. Aangezien ik totaal geen ervaring heb met hout en schilderen heb ik ruim de tijd genomen om alles uit te zoeken en het zo netjes als mogelijk te maken. Al met al ben ik erg tevreden over het resultaat: het ziet er prachtig uit en de verlichting is zoals gewenst... mooier als het op de foto te zien is.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerste de maten opgenomen om een frame te kunnen maken om de MDF platen van 9 mm (op maat gezaagd) tegen aan te kunnen schroeven. Bij het opmeten bleek het huis niet helemaal recht te zijn en was correctie hier en daar nodig. Vervolgens met geschaafd vuren latten van 18x44 het framewerk zo recht als mogelijk gemaakt. Hierbij schroeven van 3.5 x 40 gebruikt met pluggen 6x30 om het aan de wand en plafond vast te zetten. Dezelfde schroeven ook gebruikt voor de lat-lat verbindingen met een beetje constructielijm. Nadat het framewerk gereed was de maten van de benodigde MDF platen opgenomen en deze besteld. Na enkele dagen netjes gezaagd thuis afgeleverd en kon het echte werk beginnen. In de tussentijd de elektra voorbereid en alle spots aangesloten en aangemeld op HUE. Vervolgens de onderplaten geboord rond 68 mm voor de spots en deze allen samen met de staande platen tegen het frame aangeschroefd met 3,0x25 schroeven. Na plamuren en schuren van de staande MDF platen het hoekprofiel gemonteerd en de HUE LED-strips geplaatst en aangesloten. Als laatste de afwerkrand geplaatst. De hoogte van het MDF die ik besteld had was 5 cm hoog en gaf geen mooi lichtpatroon tegen het plafond aan. Er was een duidelijke lijn te zien in de lichtbundel. Daarom bij de bouwmarkt 4x30 plintlijst gehaald en die gemonteerd. Geeft een heel mooi lichtwaaier resultaat en met ronde hoeken werkt het perfect af. Hierna begon een dagen lange plamuur, schuur, verf, schuur, plamuur (met MDF-vuller) sessie... na 4 lagen was het resultaat zoals gewenst: glad en strak.

Afmetingen van mijn DIY project

Koof breedte: 30 cm Hoogte plafond-onderzijde: 9.5 cm en 10.5 cm(uitbouw) Hoogte afwerklijst: 3 cm Lengte totale koof: 18 meter

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van M.S. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 176,30


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken