Koof met LED-spots, door Leon

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bovengemiddeld

3 minuten

Omschrijving

Twee kofen tegen het plafond met draadloos bedienbare LED-spots , plus een lat voor het raamgordijn, die het geheel met elkaar verbinden zodat het een geheel is, voor in de woonkamer.

DIY: Koof met ledverlichting

Ik ben begonnen met het maken van een 3D-tekening in Sketchup. Ik had al een 3D-model van mijn huis. Op deze manier kon ik zien hoe het geheel zou passen en eruit zou zien in de kamer. In eerste instantie was ik van plan om het zelf te zagen. Daarom heb ik op basis van de afmetingen van gangbare MDF platen zoals je die kunt kopen, een zaagtekening getekend, zodat ik zo efficiënt mogelijk kon zagen.

Toen kwam ik op de website van OPMAATZAGEN.nl, en zag ik dat je het daar kon laten zagen, en op een gedetailleerde en gebruiksvriendelijke manier de zaagwensen kon invullen, en dat ze ook in verstek konden zagen. Aangezien ik zelf geen verstekzaag heb, en het door gebrek aan zaagervaring handmatig ook nooit zo strak zou krijgen als experts, heb ik besloten om het te laten zagen.
De aard van het ontwerp bood ruimte voor wat marges t.a.v. afmetingen / passing tussen muren etc., waardoor ik het risico durfde te nemen om het te laten zagen. Ik heb gegrond MDF besteld, wat verfwerk scheelt.

Toen de onderdelen eenmaal binnen waren, heb ik het eerst de gaten gezaagd voor de spots en de planken. Daarna de planken eenmaal gegrond en geverfd met latex zoals ik die nog had in de kleur van de muren, die gelukkig recent nog waren gesaust, zodat er weinig kleurverschil zou zijn tussen de koven en de muren. Daarna heb ik de planken die deels in verstek waren gezaagd, tegen elkaar aangelijmd, zodat er een L-vormige constructie ontstond.

Vervolgens heb ik, terwijl het geheel aan het drogen was, de vuren balken geplaatst in plafond en muren. Dit was het moeilijkste, namelijk om het precies recht en op de goede positie vast te zetten, mede door plafond en muren die niet helemaal vlak/recht zijn. Vervolgens heb ik de elektra voorbereid en de bedrading en aansluitingen voor de LED-spots door de gaten gestoken van de planken.
Vervolgens heb ik de planken tegen de balken vastgeschroefd.

Daarna de randen en naden dicht gekit. De bedrading netjes weggewerkt. En alles nog eenmaal geverfd toen het hing.

Spots aangesloten en klaar!

Koof op maat gemaakt

- Afmetingen linkerkoof (klein): 160,0 x 18,0 x 12,0 cm (l x b x h)
- Afmetingen rechterkoof (groot): 320,0 x 18,0 x 12,0 cm (l x b x h)
- Afmetingen lat voor raamgordijn: 360,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken