Thuiswinkel Waarborg

Lichtkoof in de keuken van zwart MDF, door Matthijs

Lichtkoof in de keuken van zwart MDF, door Matthijs
Lichtkoof in de keuken van zwart MDF, door Matthijs
Lichtkoof in de keuken van zwart MDF, door Matthijs
Lichtkoof in de keuken van zwart MDF, door Matthijs

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Matthijs maakte van zwart MDF een strakke koof. In deze koof monteerde hij verlichting waardoor zijn moderne keuken een sfeervolle uitstraling krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg praktisch, meer licht in je keuken te hebben. Een slimme oplossing van Matthijs! Doordat zijn keuken een donkere kleur heeft, en het MDF vochtwerende eigenschappen heeft was dit het perfecte materiaal voor zijn klus. Het MDF laat zich makkelijk monteren en nabewerken, zo heeft Matthijs zelf de spot gaten geboord. De donkere uitstraling past perfect bij zijn keuken, een mooie klus Matthijs! 

Omschrijving van Matthijs

De keuken is een jaar geleden geplaatst maar de koof moest nog. Met leidingen en afvoeren die verborgen moesten worden en spotjes die moesten worden ingebouwd, is de koof nu klaar.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na veel tekenen en denken begon het rekenen. De koof in 3 boxen verdeeld, twee links om buizen en afvoer weg te werken en 1 om het plafond te verlagen zodat het lijkt alsof de keuken is ingebouwd. Vervolgens de panelen besteld en de twee kleine boxen in elkaar gezet. Latten gemonteerd op de muren en vervolgens gaan passen. Nog een stopcontact erin gezet. Vervolgens het geraamte voor de derde box gemaakt. Spotjes ingebouwd en deze box was klaar. Afwerking gedaan met afwerkplinten.

Afmetingen van mijn DIY project

De breedte van de koof is 320,0 cm en de totale hoogte is 155,0 cm

De koofdelen apart hebben een buitenmaat van

25,0 x 25,0 x 70,0 cm,

10,0 x 25,0 x 85,0 cm

320,0 x 32,0 x 55,0 cm

Mijn kluservaring

Een kleine review en een Did it myself. De keuken koof moest nog gedaan worden nadat de nieuwe keuken een jaar geleden werd geïnstalleerd. Gezien de drukte bij timmerlui, maar zelf aan de slag gegaan en zeer tevreden met het eindresultaat. Dat was niet gelukt zonder OPMAATZAGEN.nl. Echter, een klein detail vergeten, namelijk 1 plankje. Deze is nu in bestelling!

Geen resultaten gevonden