Stoere tafel en bijpassende salontafel, door Arvid

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Arvid

Arvid

NL

Gemiddeld

2 minuten

Wat heb je gemaakt?

Van vuren timmerpaneel van 40 mm dik hebben we een eettafel blad gemaakt en een bijpassende salontafel. De salontafel heeft nog een tweede blad, zodat het tussen de poten past.

Hoe heb je de tafels gemaakt?

Eerst bedacht welke poten en welke maat tafel we zouden willen. Dit aan de hand van hoeveel gasten we willen kunnen ontvangen en hoe groot de tafel kan zijn in onze woonkamer. Hierna bedacht en uitgetekend hoe groot het blad moet zijn. We hebben hierna de poten besteld en toen definitief besloten hoe groot het hout moest worden. Bij de salon tafel gekeken hoe groot daar het blad moest over hangen zodat het in verhouding was met de eettafel. Daarnaast goed gemeten hoe groot het tussenblad voor de salontafel moest zijn. Alles besteld op OPMAATZAGEN.nl en vol verlangen gewacht tot de bezorgdag.... Toen het hout er was meteen diezelfde dag alles goed geschuurd, eerst grof daarna fijn. Misschien was het verstandig om eerst het hout een paar dagen te laten rusten en wennen aan het klimaat in onze woning, maar we waren te enthousiast. Hierna hebben we aan de onderkant 1 en aan de boven kant 2 lagen met binnen beits aangebracht. Toen dit droog was alles gemonteerd op de poten. Het tussenblad voor de salontafel moest met ijzeren hoekjes vastgezet worden aan de stalen poot.

Wat zijn de afmetingen?

De eettafel is 220,0 cm bij 100,0 cm. Hoek radius 10,0 cm.
De salontafel is 90,0 cm bij 53,0 cm Hoek radius 5,0 cm.
Het tussenblad van de salontafel is 78,0 cm bij 28,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arvid en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 646,94


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken