MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een kwartiers gezaagde fineerlaag
  • Rustigere uitstraling ten opzichte van dosse fineer
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Natuurlijk hout, moet nog afgewerkt worden met beits- of laklaag

Beschrijving

MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd is een blanke MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van kwartiers gezaagd notenhout uit Amerika, waarin de houtstructuur rustig en rechtlijnig is en het een warme uitstraling geeft. De toplagen en kopse kanten moeten nog wél behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte9 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagNoten
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd : wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van kwartiers gezaagd eikenhout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Amerikaans notenhout

Houtfineer met Amerikaans noten uitstraling heeft een warme en rijke esthetiek, gekenmerkt door een diepe bruine kleur met opvallende donkere aderen en strepen. Het fineer vertoont vaak een opvallend nerfpatroon met contrasterende lichtere en donkere tinten.

De uitstraling van Amerikaans noten fineer is klassiek en tijdloos, waardoor het geschikt is voor diverse interieurstijlen. De kleur van het fineer varieert meestal van middelbruin tot donkerbruin, soms neigend naar een vleugje rood, afhankelijk van de specifieke bron en behandeling van het hout.

Amerikaans noten houtfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn elegante en verfijnde uitstraling, en het kan worden gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerkingen en decoratieve elementen. Het opvallende nerfpatroon en de diepe, warme kleur maken het mogelijk om Amerikaans noten fineer te integreren in verschillende ontwerpen, van traditioneel tot eigentijds, waarbij het een gevoel van luxe en tijdloze schoonheid toevoegt aan het interieur.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm.

Bewerken van MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Dit MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd-platen

Is MDF Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak Gefineerd

Vanaf

169,50

p/m2

MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak Gefineerd

Vanaf

168,50

p/m2

MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood Gefineerd

Vanaf

223,85

p/m2

MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak Gefineerd

Vanaf

175,55

p/m2

MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak Gefineerd

Vanaf

177,83

p/m2

MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch Gefineerd

Vanaf

205,03

p/m2

MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce Gefineerd

Vanaf

148,92

p/m2

MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony Gefineerd

Vanaf

186,55

p/m2

MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine Gefineerd

Vanaf

109,41

p/m2

MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch Gefineerd

Vanaf

118,26

p/m2