MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Brandvertragend
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Glad en gebruiksklaar oppervlak
  • Splintert niet
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Sterk zuigende werking aan de randen

Beschrijving

MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd heeft een hard en gebruiksklaar oppervlak en is door de toevoeging van speciale zouten brandvertragend. Het heeft een grote buigsterkte en werkt niet, of nauwelijks, daardoor is dit product ideaal voor in de interieur- en meubelindustrie waar brandveiligheid extra belangrijk is.

Deze brandvertragende plaat is voorzien van een eiken fineren toplaag waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt. Het is belangrijk om de fineren laag af te lakken, zodat je er extra lang van kunt genieten. De kopse kanten zijn standaard niet afgewerkt en moeten nog wél behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte20 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagEiken
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd: wat is het?

MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd is de variant die je kiest als een verminderde vuur reactie, vlamverspreiding of rookontwikkeling vereist zijn. Bijvoorbeeld bij deuren, scheidingswanden en interieurinrichtingen. MDF brandvertragend wordt gekenmerkt aan zijn rode kleur.

MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd is ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis waar verhoogde eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. MDF brandvertragende platen zorgen ervoor dat brandvoortplanting en rookproductie wordt vertraagd. De plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF plaat.

Eiken finereren toplaag, plaatmateriaal met een natuurlijke uitstraling

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes van MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 20 mm.

Bewerken van MDF brandvertragende platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met fineerband. 

Specifieke toepassingen van MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd

MDF brandvertragend wordt gebruikt als wandbekleding, scheidingswanden, plafondpanelen en display panelen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Dit MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Brandvertragend Eiken Mix Gefineerd

Is MDF brandvertragend toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Bekijk dan hier onze andere MDF plaatmaterialen.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet