MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Populaire eikenhouten uitstraling
  • Rustieke, voelbare groeven door de geborstelde afwerking
  • Niet van massief te onderscheiden wanneer netjes afgewerkt met fineerband
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld is een MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft.

De geborstelde afwerking, wat deze plaat uniek maakt, maakt dat de groeven extra voelbaar zijn. Verder is de fineerlaag is samengesteld uit rustiek eiken. Deze rustieke uitstraling wordt gekenmerkt door knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte10 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagEiken
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurnuanceLicht geborsteld
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat gezaagd thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van eiken. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

De uitstraling van rustiek fineer

Houtfineer met een rustieke uitstraling heeft een natuurlijke en onbewerkte charme die wordt gekenmerkt door kenmerken zoals knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft.

De rustieke eigenschappen van dit fineer zijn gewild vanwege de organische uitstraling die ze aan oppervlakken toevoegen. De aanwezigheid van knoesten, kleine openingen waar takken ooit groeiden, en scheuren geven een gevoel van authenticiteit en geschiedenis. Kleurvariaties en een opvallend nerfpatroon kunnen bijdragen aan het natuurlijke en verouderde uiterlijk.

Houtfineer met een rustieke uitstraling past vaak goed bij traditionele, landelijke en ambachtelijke ontwerpstijlen. Het brengt een warme en gezellige sfeer in interieurs en kan worden gebruikt voor meubels, wandbekleding en andere decoratieve toepassingen waarbij de nadruk ligt op het omarmen van de natuurlijke schoonheid van het hout.

Geborsteld fineer

Geborsteld fineer is een type fineerhout waarbij het oppervlak wordt bewerkt door het borstelen met harde borstels. Deze techniek benadrukt de hardere houtnerf, terwijl de zachtere delen worden verwijderd. Hierdoor ontstaat een oppervlak met een rustieke en natuurlijke textuur met diepere groeven en nerven. Geborsteld fineer wordt veel gebruikt in meubelproductie en interieurontwerp vanwege de authentieke uitstraling en weerstand tegen krassen en slijtage. Het biedt ontwerpers een veelzijdige optie om natuurlijke en karaktervolle elementen aan hun projecten toe te voegen.

Beschikbare diktes MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 10 mm.

Bewerken van MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld

Is MDF Eiken Rustiek Gefineerd geborsteld toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet