MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Rustige uitstraling
  • Warme kleur, eenvoudig te lakken of beitsen
  • Niet van massief te onderscheiden wanneer netjes afgewerkt met fineerband
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd is een standaard MDF-plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van gezaagd eucalyptus hout, waarin de rechte lijnen zichtbaar zijn. De toplaag moet nog wél behandeld worden voor optimaal gebruik.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte9 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagEucalyptus
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van dosse gezaagd eikenhout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Gefineerd Eucalyptushout

Houtfineer met eucalyptus uitstraling heeft een natuurlijke en karakteristieke look, gekenmerkt door een variatie aan kleuren, zoals rood, bruin en goud, en een opvallende, vaak wervelende nerf. Het fineer vertoont meestal een levendig en organisch patroon.

De uitstraling van eucalyptus fineer is warm en uniek, en het wordt vaak gewaardeerd om zijn opvallende en levendige nerfpatroon. Eucalyptus fineer kan variëren in kleur en nerf, afhankelijk van de specifieke soort en snijwijze van het hout.

Eucalyptus houtfineer wordt vaak gebruikt voor meubels, wandbekleding en decoratieve afwerkingen, vooral in ontwerpen die streven naar een natuurlijke, organische sfeer. De rijke kleuren en gedetailleerde nerf maken het mogelijk om eucalyptus fineer te gebruiken als een in het oog springend designelement, terwijl het tegelijkertijd een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd mdf op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm.

Bewerken van MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd

Is MDF Eucalyptus Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten