MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een dosse gezaagde fineerlaag van eikenhout
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd is een blanke MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van dosse gezaagd gestoomd beukenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is. De toplaag moet nog wél behandeld worden voor optimaal gebruik.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte19 mm, 4 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Drager / Hout typeMDF
KernMDF
Toepassing (algemeen)Decoratief
Kleur
KleurnuanceMedium gestoomd
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van dosse gezaagd hout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Gefineerd beukenhout

Beuken is licht gekleurde houtsoort waarvan de kleur varieert tussen crème en lichtbruin, maar ook roze-achtig over kan komen. De toplaag is van écht hout, dat maakt dat dit hout verkleurd over tijd. Dit wordt versterkt wanneer het blootgesteld wordt aan daglicht. Het is daarom belangrijk beukenhout goed af te werken met een vernis of olie. Beukenhout is kleur- en smaakloos waardoor het in contact met voedingsstoffen geen problemen oplevert. Daarom is deze houtsoort erg populair voor gebruik in de keuken. De structuur en textuur van beukenhout rustig, maar heeft wel degelijk structuur. Deze toplaag is wel gevoelig om te verbranden wanneer je er in gaat boren. Houd hier rekening mee! 

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout.

Beschikbare diktes MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 4 mm en 19 mm.

Bewerken van gefineerde MDF platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met fineerband. 

Specifieke toepassingen van gefineerd MDF

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd platen

Is MDF Beuken Gestoomd Dosse Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een andere structuur? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet