• Home
Thuiswinkel Waarborg

Pssst, het is bijna Vaderdag

Zelf een Vaderdag cadeau maken? Met behulp van dit stappenplan maak je zelf eenvoudig een vaderdagcadeau!

Verras hem met een zelfgemaakt Vaderdagkistje!

Het is alweer bijna vaderdag, een fantastische dag voor een lief gebaar! De man die álles kan verdient meer dan een paar vrolijke sokken of een nieuwe stropdas. Toch? Daarom maakten wij een mooie klus die elke volwassene, eventueel met kinderen, kan uitvoeren. Wij zagen het materiaal op maat, zodat jij het kistje alleen nog in elkaar hoeft te schroeven, persoonlijk kunt vullen én geven. Met gepaste trots natuurlijk! De benodigdheden staan klaar in de winkelmand.

Bestel het plaatmateriaal direct op maat!

Bestel alle onderdelen voor jouw vaderdagkistje op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen al het hout voor je op maat en bezorgen het bij je thuis.

Ja, ik wil het materiaal bestellen!

Zo zet je jouw vaderdagkistje in elkaar

Je zet jouw vaderdagkistje heel eenvoudig thuis in elkaar. Om je te helpen leggen we het stap voor stap uit:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus. Hierboven kun je zien wat je allemaal klaar kan leggen. Je kunt eventueel ook de plankjes van het kistje alvast tegen elkaar aanzetten, dan zie je ook alvast hoe het gemonteerd kan worden.

Stap 2:

Bevestig de plankjes eerst met houtlijm, hierdoor zitten de plankjes al goed stevig aan elkaar en zullen ze niet verschuiven als je eventueel nog schroeven er in gaat zetten. Laat de lijm even goed drogen. Mocht je teveel houtlijm hebben gebruikt is dat geen probleem, overschot kun je eenvoudig verwijderen met een vochtige doek. 

Stap 3:

Voor wat extra stevigheid  en een wat stoerder uiterlijk kun je het kistje in elkaar schroeven. Boor de schroefgaten even voor met een houtboortje van 2 mm, zo voorkom je het mogelijke splijten van het hout. Je kunt ervoor kiezen om de schroefgaatjes te verzinken zodat de schroeven straks minder opvallen. Schroef vervolgens het kistje voorzichtig in elkaar.

Stap 4:

Schuur de kopse kanten van het kistje licht op, verwijder het stof en schilder ze gelijkmatig met schoolbordverf. Wij gebruikten hiervoor een kleine verfroller, maar als je een kwast hebt liggen kun je die ook gebruiken. Let dan wel op dat je geen duidelijke strepen achterlaat. Wees voorzichtig met schilderen bij de randen, zodat je geen verf morst op de zijkant van het kistje. Je kunt voor de zekerheid de kopse kanten even afplakken. Laat de verf 4 uur drogen.

Stap 5:

Jouw kistje is klaar! Schrijf met krijt een leuke boodschap op de kopse kant van het kistje of laat je kind(eren) een mooie tekening maken. Je hoeft het kistje nu alleen nog maar te vullen!

Een vaderdagkistje vol met cadeaus

Nu het kistje klaar is, kun je de persoonlijke inhoud bepalen. Vul het kistje met het lekkers of de spullen waar jouw vader van houdt! Om je op weg te helpen hebben wij alvast wat ideetjes verzameld.

BBQ-pakket

Met de zomer in aantocht is een BBQ-pakket altijd een goed idee! Vul daarom jouw kistje met alles wat je nodig hebt bij het barbecueën. Een spatel, tang en peper- en zoutmolen mogen daar natuurlijk niet uit ontbreken! Drinkt papa graag een biertje bij de BBQ? Monteer dan een flesopener aan de kopse kant van het kistje.

Je kunt ook een Bourgondisch bierpakket samenstellen! Verzamel 6 van de lekkerste (speciaal)biertjes en, om het feest compleet te maken, kun je er een heerlijke verzameling aan borrelhapjes aan toevoegen. Een blokje kaas en een stukje worst zijn natuurlijk tijdloze klassiekers, maar dadels en olijven zijn heerlijke vegetarische alternatieven!

Voor de papa die alles kan maken

Is jouw man, vriend of vader een échte klusser? Verwen hem dan met een kistje in klusthema. Klus accessoires heeft hij tenslotte nooit genoeg!

 

Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Stuur jij ons foto’s van het eindresultaat? Vinden we leuk!

Bekijk ons assortiment