MDF Eiken Dosse Gefineerd

MDF Eiken Dosse Gefineerd
MDF Eiken Dosse Gefineerd
MDF Eiken Dosse Gefineerd

Configureer MDF Eiken Dosse Gefineerd

186,83 p/m2

Productinformatie

Korte specificaties

Dikte

19 mm

Gegrond

Nee

Geschikt voor

Binnen

Keurmerk

FSC® gecertificeerd

Max. breedte (mm)

1220

Max. lengte (mm)

2440

Toplaag

2 zijdes

Type

MDF Gefineerd

Type toplaag

Fineerlaag

Uitstraling

Natuurlijk

Variant

MDF Eiken Dosse Gefineerd

Verlijming

MR, Interieur

Zichtkwaliteit

A/B

Zichtzijde

Ja

Plus en minpunten

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een dosse gezaagde fineerlaag van eikenhout
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Eiken Dosse Gefineerd is een blanke MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van dosse gezaagd eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft. De toplagen en kopse kanten moeten nog wél behandeld worden.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Dikte19 mm
GegrondNee
Geschikt voorBinnen
KeurmerkFSC® gecertificeerd
Max. breedte (mm)1220
Max. lengte (mm)2440
Toplaag2 zijdes
Type MDF Gefineerd
Type toplaagFineerlaag
UitstralingNatuurlijk
VariantMDF Eiken Dosse Gefineerd
VerlijmingMR, Interieur
ZichtkwaliteitA/B
ZichtzijdeJa

Toepassingen

  • Meubels
  • Interieur
  • Kasten
  • Betimmering
  • Ombouw
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF eiken dosse gefineerde platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF eiken gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Ook dat is geen probleem! MDF eiken dosse gefineerde platen worden volledig afgewerkt met fineerband rondom. Het materiaal hoeft enkel nog gemonteerd te worden. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF eiken dosse gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van dosse gezaagd eikenhout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Daarbij werken wij de randen ook volledig af met fineerband, hierdoor krijg je de uitstraling van een massief eiken paneel. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

Eiken dosse gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Dosse of kwartiers gezaagd hout
Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout.

Beschikbare diktes MDF eiken dosse gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm en 19 mm.

Bewerken van MDF eiken dosse gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken MDF

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor eiken dosse MDF-platen

Is MDF eiken gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet