Wood burning project op vuren timmerpaneel, door Ivar

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ivar

Ivar

NL

Uitdagend

2 minuten

Omschrijving van Ivar

Ik gebruik hete pennen in een soldeerbout om voornamelijk gebouwen van zelfgemaakte foto's in te branden. Je werkt met materiaal dat heel heet is tussen +-100° Celsius, dus wees voorzichtig om ongelukken te voorkomen. Ook is het de kunst om geen fouten te maken, want als het eenmaal in het hout is gebrand krijg je het niet meer weg. Daarom maak ik eerst met potlood, dan is het makkelijker om secuur te werken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik ben al een tijdje aan het schilderen, en kwam op het idee door iemand anders die het ook doet, alleen op een andere manier doet hij het. Ik ben altijd al gefascineerd van gebouwen. En ook van vuur. Wat ik prettig vind van wood burning is dat je er rustig van wordt. Wat je nodig hebt, is een houten plank, een potlood, niet te hard, niet te zacht, en wood burning materiaal. Als je last van de rook hebt kan je een mondkapje dragen. Ook is het handig om een gum te hebben die niet afgeeft, na dat het ingebrand heb moet je de potlood strepen en lijnen gummen. Als je alles hebt ingebrand, licht schuren met fijn korrelige schuurpapier. En als laatst een vernis laag over je kunstwerk, ik gebruik een transparante matte vernis, maar de voorkeur licht bij jou, je kan ook glans gebruiken. Ik wens je veel plezier maar werk veilig.

Afmetingen van mijn DIY project

  • 46.5 x 65.5 cm de maten van de kerk
  • 81 x 47.5 cm de maten van de molen

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ivar en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 39,10


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken