TV-meubel met sfeerhaard van MDF Lakdraag, door Kees

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Kees

Kees

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

De opzet was op een meubel te maken met opbergruimte, plaats voor een TV en een sfeerhaard. Tevens wat 'show-ruimte', maar zodanig dat het niet te druk wordt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

De kast tussen de muren was geen optie, omdat ik dan alle wandcontactdozen 'kwijt' raak. De ruimte zo verdeelt dat links en rechts evenveel vrije ruimte is. Links zitten 2 stopcontacten in het zicht, rechts van de kast zitten 4 wandcontactdozen. 2 ervan moeten in de kast vallen zodat er geen uitwendige snoeren lopen. Bovendien alle andere snoeren (verlichting) door de holle planken gevoerd, zodat de achterkant van de kast tegen de muur aansluit. Dit was een uitdaging, maar is goed gelukt.

Aan het eind van het project bleek dat de plint niet aansloot op de muur. Het bleek dat de voorste poten 'af fabriek' 2.5 cm te ver naar voren geplaatst zijn. Na contact te hebben opgenomen, werd er een monteur langs gestuurd. Deze heeft de poten herplaatst en de plint past nu perfect.

Als laatste heb ik achter de TV-wand, bereikbaar via een inspectie luikje, een 'stekker dimmer' geplaatst, te bedienen via een afstandsbediening, zodat de LED-verlichting gedimd kan worden.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

210,0 cm x 40,0 cm x 230,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken