Luiken voor buiten met Gefreesde Gleuven, door Roger

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roger

Roger

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Ontwerp en Realisatie van Weerbestendige Luiken door Roger

Droom je van een authentieke uitstraling voor je huis met een persoonlijke touch? Roger heeft dit prachtig geïllustreerd door zelf weerbestendige luiken te maken met gefreesde gleuven, een project dat niet alleen de esthetiek verhoogt, maar ook bijdraagt aan de duurzaamheid van je woning.

Kenmerken van het Luiken project

De op maat gemaakte luiken van Roger hebben een klassieke donkerblauwe kleur die perfect past bij de rode baksteen van zijn woning. Door OPMAATZAGEN.nl op maat gezaagd, werd het multiplex van Okoumé Watervast A/B met een dikte van 18 mm omgetoverd een basis voor de luiken. De toevoeging van de gefreesde gleuven voegt niet alleen finesse toe aan het ontwerp, maar zorgt ook voor een speels lichteffect op de gevel wanneer de luiken gesloten zijn.

Flexibiliteit en Maatwerk

Het zelf vervaardigen van luiken biedt een flexibiliteit in de maatvoering en materiaalkeuze. Roger koos voor multiplex vanwege de stevige kwaliteit en het onderhoudsgemak. De afmetingen van de luiken zijn precies afgestemd op de afmetingen van zijn ramen, waardoor deze DIY-oplossing niet alleen kostenbesparend is, maar ook een gepersonaliseerde sfeer toevoegt aan de woonomgeving.

Stijl en Afwerking van het Project

De luiken van Roger hebben een tijdloze landelijke stijl die aansluit bij het karakter van zijn woning. De duurzame finish en de weerbestendige verf zorgen ervoor dat de luiken er jarenlang mooi uit blijven zien. Het zijn deze kleine, maar significante details die ervoor zorgen dat de luiken niet alleen functioneel zijn, maar ook een verlengstuk worden van de persoonlijke stijl van de bewoners.

Voordelen van Multiplex Okoumé Watervast A/B 18 mm

Het gebruik van multiplex Okoumé Watervast A/B voor deze luiken biedt vele voordelen. Dit hout heeft uitstekende weerbestendige eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is voor buitengebruik. Het is een stabiel materiaal met een homogene structuur, wat betekent dat het zich goed leent voor het frezen van gleuven en andere bewerkingen zonder risico op splijten of kromtrekken. De dikte van 18 mm zorgt voor een stevige constructie die tegen een stootje kan, terwijl het hout licht genoeg blijft om de luiken eenvoudig te openen en sluiten.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roger en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 672,38


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken