Doe het zelf: Luiken vernieuwen/vervangen met multiplex, door Raymond

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Raymond

Raymond

NL

Uitdagend

1 minuut

Omschrijving van Raymond

Luiken vernieuwen van werkplaats. Oude luiken zijn 23 jaar geleden destijds ook door mijzelf gemaakt. De oude luiken waren echt aan vervanging toe. Nu gekozen voor 40 mm dikke multiplex watervast verlijmd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Watervaste multiplex van 40 mm besteld op maat besteld. Patroon bepaald en in de platen gefreesd met behulp van een Metabo bovenfrees. Patroon werd bepaald door bestaand houten deur, waar dit zelfde patroon ook in zit gefreesd. Na het frezen de ronde hoeken met een vlijmscherpe houtbeitel mooi uitgewerkt. Hierna de luiken met fijn schuurpapier geschuurd en hier en daar enkele gaten dicht geplamuurd. Weer licht opgeschuurd en voorbereid voor de grondverf. In de grondverf Sikkens Onol gezet en daarna weer licht opgeschuurd. Afgelakt met Sikkens Rubbol XD gloss in kleur. Daarna de luiken gemonteerd en de luiken vastgezet met luikhouders.

Afmetingen van mijn DIY project

350 mm x 1050 mm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Raymond en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 323,68


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken