Luiken van monumentale boerderij renoveren met multiplex okoume watervast, door Jaco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jaco

Jaco

NL

Heel makkelijk

1 minuut

In dit DIY project laat Jaco zien hoe hij de luiken van een monumentale boerderij heeft gerenoveerd. Voor dit project heeft hij op maat gezaagd multiple okoume watervast besteld. Door het zaagwerk online te bestellen kan je direct aan de slag met je project. Lees meer over zijn aanpak in dit DIY artikel.

Omschrijving van Jaco

We hebben de oude luiken van een monumentale boerderij hersteld. De oude luiken waren helemaal rot en nu is de uitstraling weer perfect

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst hebben we een tekening gemaakt om de luiken in te meten en qua maten en materiaal zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Na ontvangst van het hout via de webshop hebben we eerst kanten van het hout geschaafd om mooier randwerk te krijgen. Vervolgens nieuwe scharnieren in het kozijn gemaakt en oude verwijderd. Luiken in elkaar gezet door 3 lossen planken (geschaafd) op 1 lange plank te monteren. Dit twee keer voor beide luiken. Vervolgens afgekit, gegrond en afgelakt in de juiste kleur.

Afmetingen van mijn DIY project

248,0 cm x 93,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jaco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 196,52


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken