Akoestische panelen voor geluidsstudio, door Michael

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Michael

Michael

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Om vroege reflecties in een studio te voorkomen kun je akoestische panelen plaatsen. Deze maak je eenvoudig door een houten frame te maken, deze te vullen met rockwool en vervolgens het geheel met een luchtdoorlatende stof zoals jute af te dichten.

DIY Akoestische panelen

Uitgaande van de maat van de rockwool platen (100,0 cm x 60,0 cm x 7,0 cm) die precies in de houten omlijsting moeten komen heb ik een frame van MDF gemaakt. De MDF planken waren 1.8cm dik, dus kom je uit op een buitenmaat van 103,6cm x 63.6 cm x 14cm. Ik wilde minimaal 2 rockwoolplaten van 7,0 cm dik elk op elkaar hebben, zodoende dus 14,0cm diep.

Je zet eerst het MDF frame in elkaar m.b.v. metalen hoekankers. Vervolgens knip je een stuk jute op maat en met een nietpistool maak je één kant dicht. Dan leg je de rockwool platen (2 stuks) in de houten omlijsting. Vervolgens maak je ook de achterkant dicht en vouw je de boven en onderkant op een mooie manier. Eigenlijk net zoals je een kado inpakt.

Met wat ophangmateriaal plaats je ze aan de muur en/of het plafond en klaar is Kees :)

De afmetingen van het project

103,6 cm x 63,6 cm x 14,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Michael en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 107,16


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken