Aftimmering van dakraam met multiplex populieren, door Frank

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Frank

Frank

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Eerst 2 oude velux dakramen vervangen voor 2 velux GGU dakramen, die ik daarna netjes opnieuw heb afgetimmerd met voor gegronde multiplex. Aan het einde netjes geschilderd.

Dakramen vervangen en aftimmeren

Voor dit project heb ik eerst 2 nieuwe dakramen van Velux besteld. Ik heb hier gekozen voor de MK04 GGU incl, buiten zonnewering. Echter tijdens het monteren van de ramen kwam ik er al snel achter dat de oude aftimmering eraf moest omdat het oude kozijn verlijmd zat. De sleuven waar de aftimmering in het nieuwe kozijn zou vallen is 12mm. Dit is de rede dat ik voor 12mm multiplex heb gekozen voor de verticale latten. voor de vlakke latten heb ik gekozen voor 9 mm om zo niet te dik op het plafond een lat te hebben. Dit oogt wat minder lomp.

aan de buitenkant heb ik een mooi kantje laten frezen met een radius van 4 mm, voor de mooi afwerking. Na het afschroeven alles netjes afgeplamuurd, geschuurd en geschilderd.

De afmetingen van het project

95,0cm bij 92,0cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Frank en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 107,18


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken