Een op maat gemaakte zwarte MDF-behuizing voor een 3D-printer, door Markus

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Markus

Markus

AT

Uitdagend

2 minuten

In dit DIY-project laat Markus zien hoe hij een behuizing op maat voor zijn 3D-printer maakte. Hij koos voor zwart MDF en bestelde de gezaagde panelen online. Hij kon dus meteen beginnen met de bouw.

Beschrijving door Markus

Ik heb een 3 Lake Rack-koffer van Ikea gebouwd voor mijn 3D-printer. Omdat mijn printer echter een stuk groter is dan de tafels, had ik op maat gemaakte platen nodig om de behuizing luchtdicht af te sluiten. Ik heb op maat gemaakt plexiglas aan de zijkanten als deur om de voortgang te zien terwijl je langsloopt. Aan de bovenzijde heb ik een ventilator die gebruik maakt van een actief koolfilter om de vervuilde lucht tijdens het printen eruit te filteren.

Hoe ik dit project heb gedaan

Eerst heb ik het apparaat voor het monteren van de plexiglaspanelen geprint en de meerrekken met elkaar verbonden. Toen de 3 tafels op elkaar stonden, ben ik begonnen met het opmeten van het plexiglas en de kist. Eerst heb ik het plexiglas voor de deur gemonteerd en knoppen geprint. Vervolgens heb ik de borden op de tafel geschroefd. De achterplaat en de bovenplaat worden met magneten vastgehouden, zodat ik altijd van alle kanten bij de printer kan. Zoals je op de foto's kunt zien, zitten mijn Raspberry Pis en alle elektronica verborgen in de achterkant van de printer.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

155,0 Hoog 55,0 Breed 72,0 Laag

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Markus en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 88,33


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken