MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Zwarte MDF kern
  • Populaire notenhouten uitstraling
  • Rustieke groeven met grove knoesten
  • Niet van massief te onderscheiden wanneer netjes afgewerkt met fineerband
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd is een zwarte MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft.

Deze laag is samengesteld uit een combinatie van dosse en kwartiers gezaagd eikenhout, waarbij de houtstructuur zorgt voor een natuurlijk ogend paneel met een warme uitstraling. De rustieke eigenschappen maakt dat de knoesten goed zicht- en voelbaar zijn. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte19 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagNoten
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat gezaagd thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van eiken. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF zwarte kern

Wat dit plaatmateriaal speciaal maakt, is de stoere zwarte kern in combinatie met het houtfineer. Hierdoor krijgt jouw project een unieke uitstraling.

MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Amerikaans notenhout

Houtfineer met Amerikaans noten uitstraling heeft een warme en rijke esthetiek, gekenmerkt door een diepe bruine kleur met opvallende donkere aderen en strepen. Het fineer vertoont vaak een opvallend nerfpatroon met contrasterende lichtere en donkere tinten.

De uitstraling van Amerikaans noten fineer is klassiek en tijdloos, waardoor het geschikt is voor diverse interieurstijlen. De kleur van het fineer varieert meestal van middelbruin tot donkerbruin, soms neigend naar een vleugje rood, afhankelijk van de specifieke bron en behandeling van het hout.

Amerikaans noten houtfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn elegante en verfijnde uitstraling, en het kan worden gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerkingen en decoratieve elementen. Het opvallende nerfpatroon en de diepe, warme kleur maken het mogelijk om Amerikaans noten fineer te integreren in verschillende ontwerpen, van traditioneel tot eigentijds, waarbij het een gevoel van luxe en tijdloze schoonheid toevoegt aan het interieur.

De uitstraling van rustiek fineer

Houtfineer met een rustieke uitstraling heeft een natuurlijke en onbewerkte charme die wordt gekenmerkt door kenmerken zoals knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft.

De rustieke eigenschappen van dit fineer zijn gewild vanwege de organische uitstraling die ze aan oppervlakken toevoegen. De aanwezigheid van knoesten, kleine openingen waar takken ooit groeiden, en scheuren geven een gevoel van authenticiteit en geschiedenis. Kleurvariaties en een opvallend nerfpatroon kunnen bijdragen aan het natuurlijke en verouderde uiterlijk.

Houtfineer met een rustieke uitstraling past vaak goed bij traditionele, landelijke en ambachtelijke ontwerpstijlen. Het brengt een warme en gezellige sfeer in interieurs en kan worden gebruikt voor meubels, wandbekleding en andere decoratieve toepassingen waarbij de nadruk ligt op het omarmen van de natuurlijke schoonheid van het hout.

Beschikbare diktes MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd

Is MDF Zwart Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak Gefineerd

Vanaf

169,50

p/m2

MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak Gefineerd

Vanaf

168,50

p/m2

MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood Gefineerd

Vanaf

223,85

p/m2

MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak Gefineerd

Vanaf

175,55

p/m2

MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak Gefineerd

Vanaf

177,83

p/m2

MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch Gefineerd

Vanaf

205,03

p/m2

MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce Gefineerd

Vanaf

148,92

p/m2

MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony Gefineerd

Vanaf

186,55

p/m2

MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine Gefineerd

Vanaf

109,41

p/m2

MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch Gefineerd

Vanaf

118,26

p/m2