MDF Red Cedar Mix Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Red Cedar Mix Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een samenvoeging van dosse en kwartiers gezaagde fineerlaag van eikenhout voor een massief ogende uitstraling
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Red Cedar Mix Gefineerd is een blanke MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Het is een stabiele en qua textuur een plaat met een goudachtige kleurstelling en over het algemeen een vrij egale tekening. 

Deze laag is samengesteld uit een combinatie van dosse en kwartiers gezaagd cedar hout, waarbij de houtstructuur zorgt voor een natuurlijk ogend paneel met een warme uitstraling. De toplagen en kopse kanten moeten nog behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte19 mm
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Red Cedar Mix Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagCeder
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Red Cedar Mix Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Red Cedar Mix Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Red Cedar Mix Gefineerd: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte luchtvochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. MDF Red Cedar Mix Gefineerd is niet geschikt voor buiten.

MDF Red Cedar Mix Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Red Cedar

Red Cedar houtfineer heeft een opvallende uitstraling die wordt gekenmerkt door een rijke, roodachtige kleur en een opvallende nerf met strepen en patronen. Het houtfineer vertoont vaak een levendige combinatie van rood, bruin en soms zelfs paarse tinten.

De uitstraling van Red Cedar fineer is natuurlijk en warm, en het wordt vaak gewaardeerd om zijn unieke en aantrekkelijke nerfpatroon. De houtsoort wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige meubelstukken, wandbekledingen en decoratieve afwerkingen waar een rustieke, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Het fineer kan variëren in kleurintensiteit en nerfpatroon, afhankelijk van de specifieke bron en snijwijze van het hout. Over het algemeen straalt Red Cedar houtfineer echter een gevoel van authenticiteit, warmte en karakter uit, waardoor het een geliefde keuze is voor interieurprojecten die een natuurlijke sfeer willen creëren.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes MDF Red Cedar Mix Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm.

Bewerken van MDF Red Cedar Mix Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van MDF Red Cedar Mix Gefineerd

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank. Dankzij de decoratieve toplaag van écht hout is uitermate geschikt voor het maken van badkamermeubels, keukenkastjes en andere meubels die met enige regelmaat blootgesteld worden aan een hoge luchtvochtigheid.

Alternatieven voor MDF Red Cedar Mix Gefineerd-platen

Is MDF Red Cedar Mix Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

169,50

p/m2

MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

168,50

p/m2

MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

223,85

p/m2

MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

175,55

p/m2

MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

177,83

p/m2

MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch GefineerdNØRDUS

Vanaf

205,03

p/m2

MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce GefineerdNØRDUS

Vanaf

148,92

p/m2

MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

186,55

p/m2

MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine GefineerdNØRDUS

Vanaf

109,41

p/m2

MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

118,26

p/m2