• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Oak Retro Baltimore Gefineerd

MDF Oak Retro Baltimore Gefineerd

MDF Oak Retro Baltimore Gefineerd
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Dat is écht handig

Een gefineerde toplaag van grijs, rustiek eikenhout

MDF Oak Retro Baltimore Gefineerd is een blanke MDF plaat die is voorzien van een fineerlaag. In dit geval een fineerlaag van rustiek eikenhout met een grijze ondertoon. Deze toplaag geeft het materiaal een natuurlijke uitstraling. Het materiaal is toe te passen in droge ruimtes binnenshuis.

Wat is MDF precies?

MDF is een sterk plaatmateriaal en heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. MDF valt in de categorie vezelplaten, het bestaat uit houtvezels die verlijmd zijn met een hars en onder hoge druk zijn samengeperst tot een gladde, vlakke plaat. Hierdoor is MDF gemakkelijk te bewerken, bij zagen en frezen splintert het namelijk niet! MDF kan niet goed tegen vocht en is daarom alleen toe te passen in droge ruimtes binnenshuis. Het is belangrijk dat MDF goed behandeld wordt. Bij gefineerd MDF zijn de toplagen al afgewerkt en hoeven ze niet meer afgewerkt te worden. Een lak en beits laag om het hout te beschermen is wel aan te raden. De kopse kanten kunnen behandeld worden met fineer band of een randsealer om de vochtwerendheid te verhogen. MDF platen zijn zowel voor constructieve doeleinden als decoratieve toepassingen te gebruiken.

Gefineerd MDF

Gefineerd MDF is een variant van MDF die is afgewerkt met een houten toplaag. Dit is gedaan door een fineerlaag aan te brengen, in dit geval van licht larikshout. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Deze laag is zo gelakt en gebeitst dat het qua uiterlijk past bij de bovenlaag. Houtfineer is echt hout, een natuurproduct, iedere boomstam is uniek. Houdt er dus rekening mee dat er kleur- en structuurverschillen kunnen zijn tussen verschillende platen. Het fineer kan er anders uitzien dan op een sample. Ook kunnen afzonderlijke platen er net even anders uitzien. Wil je wel de houtfineer uitstraling maar geen verkleuring? Ga dan voor Gemelamineerd MDF.

Querkus

Querkus is een lijn van Decospan met hoogwaarde fineer panelen. Alle zichtzijdes zijn A kwaliteit hout voor de voorzijde. Doordat gebruikt wordt gemaakt van echt hout is elk paneel uniek. Op zoek naar sterke en makkelijk te monteren fineer panelen? Ga voor Querkus panelen.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF Gefineerd
Variant
MDF Oak Retro Baltimore Gefineerd
Dikte
Kleur
Grijs (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
3050
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
FSC® gecertificeerd
Type toplaag
Fineerlaag
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
1 zijde
Uitstraling
Natuurlijk
Zichtkwaliteit
A/A
Plus en minpunten
 • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
 • Afgewerkt met een fineerlaag van vintage eikenhout
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
Toepassingen
 • Meubels
 • Interieur
 • Kasten
 • Betimmering
 • Ombouw