MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg
MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd
Dit product is tijdelijk niet beschikbaar. Bekijk de alternatieven.

Productinformatie

  • Vezelplaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Afgewerkt met een side pressed gezaagde fineerlaag van bamboe
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd is een blanke MDF plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze laag is gemaakt van bamboehout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft. Dit paneel is side pressed. Wat betekent dat het een rustige structuur heeft ten opzicht van plain pressed. De toplagen en kopse kanten moeten nog wél behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/R
Type MDF Gefineerd
VariantMDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagBamboe
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd MDF kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat gezaagd thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF gefineerd is de een standaard MDF-plaat met een toplaag van Bamboe. De bovenste laag is bedoeld om in het zicht te houden; de onderste laag is gemaakt van technisch fineer en is bedoeld om de plaat te verstevigen. Omdat de kern van deze panelen van MDF is, is dit plaatmateriaal ook goed en gemakkelijk te monteren. Dat is écht handig! 

MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd plaatmateriaal heeft als groot voordeel ten opzichte van massief plaatmateriaal dat het niet kromtrekt. Door de MDF-kern van dit plaatmateriaal heeft het de voordelen van MDF, maar de uitstraling van massief en natuurlijk hout. 

Bamboe

Bamboe groeit enorm aan populariteit! Zo ook in de verkoop van houten panelen met een bamboe toplaag. Dit materiaal staat bekend om zijn snelle groei, en is daarom een populair product wanneer je op zoek bent naar een duurzame look-en-feel voor jouw ruimte. Wist jij dat bamboe een verzamelnaam was voor een aantal verschillende platensoorten? Hierdoor zijn er meerdere bamboe kleuren beschikbaar. Bekijk alle mogelijkheden in ons assortiment.

Bamboe is officieel geen echt hout, maar het bestaat uit geperste bamboevezels. Het materiaal wordt gekookt en vervolgens geperst zodat het ingezet kan worden als plaatmateriaal en fineer. Het blijft een natuurlijk product waardoor de dikte per paneel of fineerlaag enkele millimeters kan afwijken van de aangegeven dikte. 

Side pressed of plain pressed

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: side pressed of plain pressed. Zoals je misschien wel weet groeit bamboe in ronde stengels of stokken. Bekijk je de stengel vanaf de buitenkant, dan heet deze structuur plain pressed. Deze structuur is grover dan side pressed. Daarnaast zijn de knobbels ook goed zichtbaar in de structuur. Deze stengel kunnen ook doorgesneden worden, er wordt in dat geval een rustigere look-en-feel gecreëerd. Heb je het over de structuur van de doorsnede van een bamboestengel, dan verwijzen we met een technisch woord naar side pressed. Deze structuur is egaler dan plain pressed en de knobbels zijn minder grof. Beide opties doen niet onder aan elkaar. De vraag is welke het beste in jouw interieur past! 

Beschikbare diktes MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: .

Bewerken van MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor tijdens het lakken van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Gefineerd MDF is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Specifieke toepassingen van gefineerd bamboe

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF gefineerd, ook wel veneer MDF genoemd, is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnentoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van gefineerd MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF fineer is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd

Is MDF Bamboe Naturel Side Pressed Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak Gefineerd
MDF Altair Teak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

169,50

p/m2

MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak Gefineerd
MDF Antares Teak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

168,50

p/m2

MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood Gefineerd
MDF Ara Rosewood GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

223,85

p/m2

MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak Gefineerd
MDF Atlas Oak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

175,55

p/m2

MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak Gefineerd
MDF Atria Oak GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

177,83

p/m2

MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch Gefineerd
MDF Autumn Larch GefineerdNØRDUS

Vanaf

206,74

p/m2

MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce Gefineerd
MDF Clean Spruce GefineerdNØRDUS

Vanaf

150,17

p/m2

MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony Gefineerd
MDF Corvus Ebony GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

186,55

p/m2

MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine Gefineerd
MDF Honey Pine GefineerdNØRDUS

Vanaf

109,41

p/m2

MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch Gefineerd
MDF Hydra Birch GefineerdINFINITE WOOD

Vanaf

118,26

p/m2