Traptredes renoveren met op maat gezaagd multiplex okoume, door Wout

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wout

Wout

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Wout deelt zijn handige DIY-project op het blog, waarbij hij traptredes renoveert met op maat gezaagd Okoumé multiplex. Zijn uitleg voorziet je van nuttige tips en instructies om zelf je trappen een frisse en duurzame uitstraling te geven. Ontdek hoe je met hoogwaardig materiaal en vakmanschap een praktische en visueel aantrekkelijke oplossing kunt creëren voor het opknappen van je trappen in huis.

Omschrijving van Wout

Ik heb deze zoldertrap met gescheurde treden gedemonteerd en gerenoveerd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij deze klant was 1 traptreden gebroken, 2 traptreden waren gescheurd omdat de staander waar de treden in geplaatst zijn krom getrokken was. Door de kromme staander zijn de treden uit de frees verbinding in de muur gekomen. Doordat ze alleen nog maar verbonden werden door de spijkers zijn de treden gaan scheuren. Ik heb de staander verwijderd en nagemaakt uit een vuren balk. De frees verbindingen exact hetzelfde als de kromme balk. Daarna heb ik 3 platen multiplex 40mm besteld bij deze online zaagservice. Deze exact op dezelfde maat gezaagd als de oude treden die gescheurd en gebroken waren. De trap weer netjes trede voor trede in de draagbalk gezet en netjes verankerd met een schroefverbinding i.p.v. een spijkerverbinding.

Afmetingen van mijn DIY project

110,0 cm x 33,0 cm x 4,0cm 

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wout en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 187,51


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken