Zelf stootborden maken voor open trap met MDF op maat, door Tristan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tristan

Tristan

NL

Gemiddeld

2 minuten

Tristan laat in dit DIY project zien hoe hij zelf stootborden op maat heeft gemaakt voor zijn open trap. Door MDF panelen op maat te bestellen was deze klus een stuk eenvoudiger om aan te pakken. Lees meer over zijn ervaring hieronder.

Omschrijving van Tristan

Onze trap van de eerste naar tweede verdieping, oftewel de zolder, was een open trap. Wij wilden deze graag dicht maken. Dit in verband met een eventuele traptenovatie in de toekomst en de veiligheid van onze kleine kinderen. Tevens scheelt het stof wat tussen de tredes door naar beneden kan vallen en kan het isoleren tegen geluid en eventueel verlies van warmte. Het is iets wat wij al een poos op onze todo lijst hadden staan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb de maten opgemeten. De breedte heb ik iets ruimer genomen en de hoogte allemaal hetzelfde. Ik heb de hoogte voor elke trede 1 cm ingenomen aangezien de trap nooit helemaal gelijk is. Toen alle planken binnen waren gekomem heb ik de lengte met een verstekzaag ingekort om de stootborden passend te maken. Ik heb met een boorset van wolfcraft schuin gaten geboord in de stootborden om deze tegen de tredes erboven vast te kunnen schroeven. Zie foto.
Tips:
-Geef de planken een kenmerk als je ze besteld, zo kan je elke plank herkennen aan een sticker.
-Gebruik polymeer kit tussen de stootborden en de tredes om kraken te voorkomen.

Afmetingen van mijn DIY project

De eindformaten zijn per klus verschillend

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tristan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 83,06


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken