Zelf een open trap dichtmaken met multiplex panelen op maat, door Iris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Iris

Iris

NL

Makkelijk

2 minuten

Iris laat in dit DIY project zien hoe ze zelf een open trap heeft dicht gemaakt. Voor deze klus heeft ze multiplex populier gegrond panelen op maat besteld. Zo kon ze direct aan de slag. Lees meer over haar aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Iris

De trap naar de zolder verdieping was een open trap. Wij wilde deze trap graag dichtmaken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst alle trede opgemeten. Via de bestel configurator kon ik elke afzonderlijke trede een naam geven, dit werkte heel makkelijk en was vooral ook handig bij het plaatsen van de trede. Ik heb gekozen voor gegrond multiplex 12mm. Ik heb een wolfcraft boorset aangeschaft om schuine boorgaten boven aan de planken te maken. Deze kon ik achteraf heel makkelijk weer dichtsmeren met houtvuller. De onderste boorgaatjes heb ik eerst voorgeboord, hierna met een verzinkboortje afgewerkt zodat de schroef mooi wegvalt. Tot slot alle gaten opgevuld met houtvuller. Het kitten moet nog gebeuren. Vervolgens nog een keer schuren en de gehele trap nog een keer verven. Het was erg leuk om te doen en met behulp van de op maat gezaagde plankjes een heel stuk makkelijker! Echt een aanrader.

Afmetingen van mijn DIY project

Per trede verschilde de maten, van onderaan de traptrede tot de boventrede meten.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Iris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 131,30


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken