Stootborden vervangen bij een oude trap met platen op maat, door Eddie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Eddie

Eddie

NL

Gemiddeld

2 minuten

Eddie laat in dit DIY project zien hoe hij met lakboard platen op maat gezaagd slim en eenvoudig zijn stootborden heeft vervangen. Door het zaagwerk op maat en online te bestellen kon hij direct starten met zijn project. Lees meer over zijn ervaring hieronder.

Omschrijving van Eddie

De oude trap die met vloerbedekking was bekleed is gestript, de oude lijmresten verwijderd, alleen de stootborden waren niet schoon te krijgen. Daarvoor op maat gezaagde lakboard plaatjes 3 mm in wit besteld en die op de achterzijden gelijmd, daarna eerst gegrond, gekit, weer gegrond en daarna twee keer afgelakt. Sommige planken moesten iets afgeschaafd worden, omdat de trap niet helemaal gelijk was m.b.t. lengte en breedte van de treden. Nadat de hele trap is gelakt is hij weer 'als nieuw' en een stuk moderner.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Begonnen met strippen van de vloerbedekking, die was gelijmd en geniet. Vervolgens de lijmresten verwijderd met echt vies spul (een gasmasker was noodzakelijk), maar de stootborden waren niet schoon te krijgen. De oplossing was 15 stuks lakboard 3 mm plaatjes van 84,5 x 16,2 cm op maat gezaagd en die een voor een plakken met houtlijm tegen de achterwanden. Vervolgens grondverven, kitten met acrylaatkit, nogmaals gronden en daarna aflakken met trapverf die 'stroef' is en uitglijden voorkomt. Daarmee hoef ik ook geen extra strips op de traptreden te bevestigen. Tenslotte de hele trap aflakken en het is weer een moderne trap geworden.

Afmetingen van mijn DIY project

84,5 x 16,2 cm op maat gezaagde lakboard 3 mm wit

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Eddie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 58,96


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken