Trapballustrade van berken multiplex, door Chris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Chris

Chris

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Chris

Na onze volledige verbouwing was het tijd om de trap aan te pakken. We wilden hiervoor graag een houten trap balustrade maken die doorloop vanaf de trap tot aan de volgende verdieping. Het was lang zoeken maar gelukkig bij OPMAATZAGEN.nl het juiste hout gevonden. We hebben meer berkenhout multiplex gebruikt in huis dus het kwam goed uit dat we dat ook konden krijgen voor dit project. We hebben van dik multiplex balkjes laten zagen die als spijlen doorlopen vanaf de zijkant van de trap door naar de eerste verdieping, en daar als hek dienen. De balken zijn geschroefd aan de trap en boven in aan elkaar gelijmd. Het geheel afgelakt met meubel lak transparent. Al met heel tevreden over het resultaat.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Van berken multiplex balkjes laten zagen op maat. De balkjes zelf ingekort en afgeschuind op maat van de trap. Vervolgens met een frees de randjes schuin afgewerkt en vervolgens alle balkjes nauwkeurig geschuurd. De balkjes bevestigd aan de zijkant van de houten trap and aan de verdieping met schroeven. Als laatste hebben we de bovenkant van het hekje met deuvels en houtlijm er boven op bevestigd voor een stevig balustrade hek. Vervolgens de schroefgaten in de trap weggewerkt met hout proppen en hout plamuur en alles op nieuwe gelakt met meubel lak.

Afmetingen van mijn DIY project

Circa 300,0 cm x 140,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Chris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 265,64


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken