Zelf een open trap dichtmaken met op maat gezaagd MDF gegrond, door Anas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anas

Anas

NL

Gemiddeld

2 minuten

Anas laat in dit DIY project zien hoe hij zijn open trap heeft dichtgemaakt. Voor deze klus bestelde hij op maat gezaagde MDF gegrond panelen. Zo kon hij direct starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder. 

Omschrijving van Anas

Na lang uitstellen, was het vorige maand eindelijk zo ver; de trap moest dichtgemaakt worden voor de veiligheid van de kinderen. Deze taak lag zwaar op mijn schouders en ik begon me zorgen te maken toen ik begon te zoeken naar oplossingen. Gelukkig stuitte ik op deze handige website, en al mijn zorgen verdwenen toen ik erachter kwam dat ik mijn eigen panelen op maat kon bestellen. Het was super makkelijk.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik koos voor MDF gegrond met een dikte van 12mm en liet het aan huis bezorgen. Ondanks dat de panelen goed verpakt waren, was er helaas één beschadigd. Na wat e-mailverkeer zorgde ze ervoor dat ik kosteloos een nieuwe kreeg. Een top service. Voor de klus maakte ik gebruik van de handige tool Wolfcraft undercover Jig set. Hiermee kon ik de panelen schuin vastmaken aan de bovenkant van de traptrede, waardoor ik geen latjes hoefde te gebruiken. Met behulp van een multiladder kon ik aan de slag gaan. Het resultaat mag er zijn. Hoewel het schuren, gronden en lakken nog moet gebeuren, is het nu al een verademing. De kinderen kunnen veilig gebruik maken van de trap en ik kan nu met een gerust hart ontspannen, wetende dat er niets zal gebeuren.

Afmetingen van mijn DIY project

Ik heb verschillende maten gebruikt natuurlijk. Geen trede is het zelfde. Breedte tussen 88 en 128 cm - lengte 17 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Anas en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 116,12


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken