Een open trap dichtmaken met MDF op maat, door Koen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Koen

Koen

NL

Makkelijk

1 minuut

In dit DIY project laat Koen zien hoe hij met op maat gezaagd MDF een open trap heeft dichtgemaakt. Voor zijn project heeft hij gekozen voor MDF lakdraagfolie. Het online bestellen van op maat gezaagd plaatmateriaal scheelt veel tijd. Lees meer over zijn ervaring op het blog.

Omschrijving van Koen

Een open trap dicht gemaakt om in de toekomst er een kast achter te maken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst heb ik alle treden opgemeten en de juiste planken hiervoor besteld. Toen de planken binnen waren heb ik ze met een decoupeerzaag zo afgezaagd dat ze mooi aansloten op de trap. Vervolgens heb ik er gaten in geboord met de undercover jig-set van wolfcraft, zodat de planken aan de achterkant in de trede erboven kon worden geschroefd. Ook de plank nog even vastgezet met wat extra schroeven aan de trede eronder. Als laatste stap wordt de trap nog even afgekit en overgeschilderd.

Afmetingen van mijn DIY project

De planken voor de treden zijn allemaal 2 cm dik zodat je met de jigset er goed in kan boren. Verder zijn ze 19.5 cm hoog, en de lengte is afhankelijk van de lengte van de trede.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Koen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 101,15


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken