Salontafel eikenhout door Connie en Michiel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

C.

C.

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

We hebben een salontafel gemaakt. Hiervoor waren we op zoek naar een passend, natuurlijk, houten tafelblad. De mooie tafelpootjes hebben we elders besteld. We wilden graag een ovale vorm, maar dat is met enkel een decoupeerzaag lastig thuis te maken. Daarom hebben we bij OPMAATZAGEN.nl een mooi eikenhouten tafelblad laten zagen. Een blad van 26mm dik met afgeronde randen.

Eikenhouten tafel beitsen

Nadat het tafelblad bij ons werd bezorgd, hebben we hem globaal geschuurd met schuurpapier korrel 180. Hier werd hij al snel heel mooi glad van. We hadden al eerder onbehandeld hout gebruikt, maar deze werd snel vuil door vingerafdrukken, dus hebben we ons voor dit project goed laten informeren over olie of was waar we de tafel mee zouden kunnen behandelen om ervoor te zorgen dat hij tegen een spatje water kan en slijtvast wordt. We hebben ervoor gekozen om hem met twee soorten olie van Osmo te behandelen, Een transparante olie die zorgt voor natuurlijk kleurbehoud van het tafelblad en een hard wax olie. Deze dringen in het hout en zorgen voor een matte, natuurlijke uitstraling. Deze hebben we (hoeft maar heel dun, horizontaal, verticaal en nogmaals horizontaal) aangebracht met een rollertje. Na het drogen, hebben we het tafelblad licht opgeschuurd met schuurpapier korrel 400. Vervolgens hebben we de pootjes er op gemonteerd.

Staat prachtig toch? We zijn superblij met het resultaat!!

De buitenmaten

De buitenmaat van de tafel is 90,0 x 60,0 x 45,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken