Gepersonaliseerde IKEA-keuken in MDF, door Niek en Jolijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Een kookeiland en kastenmuur. De basis (de kasten zelf) hebben we gekocht bij IKEA, de frontjes en het blad zijn zelfgemaakt van MDF (resp. vochtwerend en exterieur).

DIY keuken make-over!

We hebben een keuken gekocht bij IKEA, maar zonder frontjes en blad. We wilden graag een specifieke kleur keuken en ook nog eens allerlei maatwerk toepassen. Dat ging niet met een standaard keuken, dus dan maar zelf maken! De frontjes hebben we in vochtwerend MDF op maat besteld bij OPMAATZAGEN.nl, geverfd en gemonteerd met ladesystemen en scharnieren van IKEA. Het blad is watervast MDF met epoxy en drie lagen beton ciré. We hebben de keuken greeploos gemaakt met zwarte aluminium C- en L-profielen. Zo hebben we een IKEA-keuken uniek kunnen maken.

De afmetingen van het project

Kookeiland: 260,0 x 120,0 x 91,0 (l x b x h)
Kastenmuur: 250,0 x 300,0 (b x h)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken